Заварювання у вакуумній кавоварці - Магазин кави та шоколаду SABA

Заварювання у вакуумній кавоварці

Заварювання у вакуумній кавоварці

Заварювання у вакуумній кавоварці, пропорції. 75 г / 1 л. Для заварювання в сифоні деякі вважають за краще використовувати трохи більше меленої кави – перш за все так роблять в Японії, де вакуумні кавоварки дуже поширені. Далі поговоримо більш докладно, про заварювання у вакуумній кавоварці.

Середній / розмір цукрової пудри. Так як це іммерсійний спосіб, ви можете підбирати час заварювання відповідно до розміру помелу. Я б не став молоти зерна дуже дрібно, адже такий помол може загальмувати процес перетікання напою з верхньої колби в нижню. З дуже великим помелом доведеться збільшити час і підвищити температуру заварювання в результаті чого напій вийде гірким.

Пошагова інструкція заварювання у вакуумній кавоварці

  1. Змеліть зерна і зважте перед заварюванням.
  2. Закип’ятіть в чайнику свіжу воду слабкої мінералізації, яка підходить для заварювання кави.
  3. Помістіть фільтр у верхню колбу, переконайтеся, що вони знаходяться на одному рівні.
  4. Поставте нижню колбу на електронні ваги і налийте необхідну кількість води, згідно пропорціям.
  5. Помістіть нижню колбу на нагрівальний елемент (невелику газовий пальник, спиртівку або галогенну лампу, як на фотографії).
  6. Поставте верхню судину на нижній, але поки не закривайте. Якщо кришку занадто рано, то розширюються гази виштовхнуть воду у верхню колбу до того, як вона нагрівається до потрібної температури, і кава буде несмачним.
  7. Коли вода почне кипіти, закрийте кришку верхньої судини. Якщо використовуєте регульований нагрівальний елемент. Зменшіть вогонь. В цей час кипляча вода почне підніматися. Переконайтеся, що фільтр закріплений точно по центру; якщо він стоїть нерівно, бульбашки будуть з’являтися тільки, з одного боку. Використовуйте лопатку або ложку, щоб поліпшити фінансове становище фільтра.
  8. Спочатку бурління в верхній колбі буде дуже активним, з великими бульбашками. Коли бульбашки стануть менше, можна додавати кави. Насипте мелену каву в воду і заважайте, поки він не буде рівномірно змочений водою. Поставте таймер.
  9. На поверхні утворюється корочка. Зачекавши 30 секунд, акуратно її розмішайте, щоб ця кава теж заварилася.
  10. Ще через 30 секунд вимкніть нагрівальний елемент. Коли кава почне стікати в нижній посудину, обережно перемішайте його один раз за годинниковою стрілкою і один раз проти годинникової стрілки, щоб частинки кави не пристали до стінок. Однак, якщо заважати занадто інтенсивно, велика частина кави підніметься наверх, і екстракція пройде нерівномірно.
  11. Дайте стекти всій рідини. У верхній колбі залишиться гуща, своєю формою нагадує купол. Перелийте кави в кавник, так як залишковий жар колби може зіпсувати смак напою.
  12. Дайте кави охолонути. Зварений цим способом, він виходить дуже гарячим.

Заварювання у вакуумній кавоварці

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *