Визначення об'єму води, що відводиться - Магазин кави SABA

Визначення об’єму води, що відводиться

Дозування і розподіл

Визначення об’єму води, що відводиться. Правильне співвідношення між об’ємом води, що відводиться через обвідний клапан (у відсотковому вираженні), та ступенем помелу кавових зерен. Яке необхідне для приготування певного об’єму напою, встановлюється досвідченим шляхом. Поговоримо більш детально про визначення об’єму води, що відводиться.

 

Один із способів

Можна скористатися наступним способом: спочатку взяти такий ступінь помелу. Яка гарантовано давала хороший результат на конкретній кавомашині при приготуванні порції середнього об’єму без обвідного клапана. Потім можна розраховувати об’єм води (у відсотковому вираженні), який треба пропустити через обвідний клапан. Виходячи з того, наскільки обсяг нової порції напою перевищує об’єм попередньої найбільш вдалої порції середнього розміру. Оскільки ступінь помелу і букет тісно пов’язані між собою, то при одному й тому ж ступені помелу повинен виходити однаковий смаковий профайл і однакова міцність напою. Як при заварюванні «нормального» об’єму, так і при заварюванні більшого об’єму, а також використанням обвідного клапана.

Видається розумним для початку встановити частку води, що відводиться в розмірі однієї третини від того, наскільки обсяг нової порції перевищує колишній, «нормальний» обсяг. Наприклад, якщо об’єм «нормальної» порції – 3,8 літра, а обсяг нової порції – 5,7 літра, це означає, що обсяг нової порції на 50% більший за стандартний об’єм, який зазвичай готується за один раз. Одна третина від 50% становить 17% і це приблизно саме той обсяг, який треба пропустити через обвідний клапан.

Встановити це вихідне співвідношення, потрібно приготувати нову порцію напою з використанням обвідного клапана і тієї ж міри помелу. Що і при заварюванні стандартного об’єму, продегустувати його та виміряти загальний вміст твердих розчинених речовин. При низькій величині цього показника треба зменшити об’єм води, що проходить через обвідний клапан. При високій величині цього показника – збільшити об’єм води, що проходить через обвідний клапан. Якщо обидві порції напою демонструють однаковий загальний вміст розчинених твердих речовин, вони повинні мати однаковий смак.

У нашому інтернет-магазині можна придбати сертифіковану продукцію найвищої проби. Доставка по всій Україні!

Фази фільтрації еспресо

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.