Спосіб визначити скільки потрібно води - Магазин зернової кави SABA

Спосіб визначити скільки потрібно води

вливання молока

Спосіб визначити скільки потрібно води. Ось один із способів, що дозволяють визначити, скільки води треба направляти в обхід фільтра при заздалегідь встановленому ступені помелу для заварювання певного обсягу напою. Поговоримо більш детальніше про спосіб визначити скільки потрібно води.

Покрокова інструкція:

  1. Записати параметри приготування напою, які у минулому давали найкращий смак кави, коли готувався об’єм середньої величини. (Ступінь помелу, пропорції заварювання, об’єм та міцність готового напою)
  2. Поставити завдання більшого об’єму з використанням обвідного клапана.
  3. Розрахувати різницю між цим великим та колишнім середнім обсягом. Наприклад, 5.3 літри на 40% більше, ніж 3.8 літри.
  4. Як вихідне припущення встановити об’єм води, яка пройде через обвідний клапан, у розмірі половини тієї частки, яка була визначена на попередньому етапі. Якщо продовжувати використовувати попередній приклад, для отримання 5.3 літра кави треба направити через обвідний клапан 20% води.
  5. Заварити таким чином нову порцію кави, продегустувати її та виміряти загальний вміст розчинених твердих речовин (тобто міцність напою). Якщо вона дуже велика, збільшити частку води, що проходить через обвідний клапан. Якщо вона дуже мала, зменшити частку води, що проходить через обвідний клапан.
  6. Продовжувати заварювати нові порції кави і регулювати об’єм води, що проходить через обвідний клапан, доки не вийде напій бажаної міцності.
  7. Коли буде приготовлена вдала порція кави, зафіксувати її обсяг, пропорції заварювання, ступінь помелу, відсоток води, що проходить через обвідний клапан, та міцність напою.
  8. Великі ентузіасти кавової справи, які мають багато вільного часу, можуть повторювати цей процес для приготування різних обсягів кави, зберігаючи той самий ступінь помелу. Можна скласти графік, де на осі x буде вказано об’єм готового напою, а на осі y – об’єм води, що проходить через обвідний клапан. У відсотковому вираженні, відзначити на цьому графіку порції кави за допомогою крапок, з’єднати ці точки лінією та позначити цю лінію  “ступінь помелу”. Згодом цей графік стане в нагоді як довідковий інструмент для визначення об’єму води. Який треба пропустити через обвідний клапан, при приготуванні великих порцій напою.
  9. Помістити цей графік до рамки, а один екземпляр віддати другу.

Послідовність дій спінювання молока

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *