Вимірювання ступеня екстракції - Магазин гарячого шоколаду SABA

Вимірювання ступеня екстракції

роль барісти

Вимірювання ступеня екстракції. Для регулювання ступеня помелу та автоматичного програмування настановних параметрів краплинної кавоварки дуже корисно вимірювати міцність напою за допомогою рефрактометра. Знаючи міцність напою, вагу меленої кави та вагу готового напою, неважко визначити ступінь екстракції у приготованому напої. Поговоримо детальніше про вимірювання ступеня екстракції.

Як зазначалося, ступінь екстракції тісно пов’язані з букетом напою. Ми рекомендуємо додати ступінь екстракції на рівні 19-20%, хоча бажана величина залежить від особистих переваг.

Як зберігати готову каву

Якщо кава не випить відразу після приготування, її слід тримати в герметичному термосі. Так він менше остигає і втрачає менше летких ароматичних речовин. Щоб мінімізувати наростання кислих відтінків смаку за час зберігання кави, слід підтримувати її температуру в діапазоні 79-85 градусів. Незалежно від умов зберігання готового напою через п’ятнадцять – двадцять хвилин після заварювання букет помітно погіршується.

Приготування кави на замовлення

Нещодавно у приготуванні фільтрованої кави відбулися чудові революційні зміни: у багатьох кафе її перестали готувати великими порціями і тримати по годині або більше, перш ніж вона буде випита. У якихось закладах перейшли на частіше заварювання у френч-пресах об’ємом 1.5 літра. В інших же подають каву, приготовлену на замовлення в кавоварках «Клоувер». А в деяких стали використовувати підставки під фільтри об’ємом на одну чашку і заварювати кожну чашку замовлення відвідувачів.

Здається, що популярність еспресо не вбила любов до фільтрової кави. А швидше призвела до вдосконалення крапельного способу заварювання та посилення боротьби за увагу споживачів.

Час заварювання

Це період часу, який потрібний для протоки всього об’єму води, що використовується для циклу заварювання. Час заварювання має відносно невеликий вплив на букет напою. Час заварювання необхідно скоригувати таким чином, щоб при заварюванні на поверхні шару кави постійно зберігався тонкий шар води. При дуже короткому або дуже тривалому часі заварювання, можливо, потрібно змінити ступінь помелу.
Магазин натуральної зернової кави та гарячого шоколаду SABA.

Порівняння італійської та американської техніки приготування еспрессо

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.