Види обсмажування кави - Магазин гарячого шоколаду SABA

Види обсмажування кави

Регіони вирощування зернової кави

Види обсмажування кави. Є різні варіанти обсмажування, ми говоримо про найпопулярніші та найсмачніші. Так ось читайте далі про види обсмажування кави.

Сіті

Смаження Сіті зупиняються під час останніх стадій першого креку, або відразу після першого креку. Такі обсмажування дають легкотілу каву з дуже високою кислотністю. Обжарки Сіті в даний час популярні серед прогресивніших обжарювачів (обжарювачів третьої хвилі), і здавна є стандартними для скандинавських країн. 

У чашці: Кислий, винний, солодкий букет (особливо якщо кава добре розвинена), і соковитий, з квітковими та фруктовими ароматами, нотками карамелі, та легким тілом. Може бути трав’яною, лимонною, і терпкою, якщо кава недорозвинена.

Фулл Сіті

Обсмажування, що зупиняються безпосередньо перед другим креком та появою масел на поверхні зерна – називаються обжарками Фулл Сіті. Багато споживачів віддають перевагу обсмаженню Фулл Сіті, т.к. вони мають приємний баланс помірної кислотності, витриманої карамелі, і середнім тілом.

У чашці: Карамельний букет, з нотками стиглих фруктів та середнім тілом.

Віденська

Віденські обсмажування зупиняються на самому початку другого креку, коли масло тільки почало мігрувати на поверхню кавового зерна. Стандартний рівень обсмажування, запропонований компанією «Starbucks Corporation» – це один із прикладів темнішого Віденської обсмажування.

У чашці: Солодко-гіркий, карамельний, гострий букет, часто горіховий або пряний, з важким сиропообразным тілом.

Французька

Французька обсмажування має на увазі маслянисті зерна з гострим, солодко-гірким і обвугленим букетом. Така темна обсмажування практично не дозволяє виявити унікального характеру даного сорту кави.

У чашці: Горілий, гіркий і димний, з нотками карамелі; тіло може бути важким або середнім (т.к. тіло досягає піку при більш світлій Французькій обсмажуванні, а потім зменшується при подальшій обсмажуванні).

Італійська

Більшість італійських обжарювачів вивантажують кавові зерна при середніх ступенях обсмажування. Хоча якимось чином найбільш темна, найбільш масляниста. І найбільш гірка і обвуглена ступінь обсмажування стала називатися Італійською обжаркою. Майже всі італійські обсмажування має мінімальний термін придатності обсмажених зерен, т.к. їх целюлозні структури, що розпалися, швидко окислюються і черствіють.

У чашці: Горілий, димний, прогорклий та обвуглений букет із середнім тілом.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *