Вибір системи водопідготовки - Магазин гарячого шоколаду SABA

Вибір системи водопідготовки

Температура води

Вибір системи водопідготовки. Перед тим, як приймати рішення щодо способу водопідготовки, необхідно виконати аналіз води. Якщо пощастить, і вода у закладі матиме прийнятні втрати жорсткості, лужності та загальної мінералізації, то знадобиться лише облягаючий і вугільний фільтри. Майже завжди водопідготовку треба починати з пропускання води через них. Поговоримо детальніше про вибір системи водопідготовки.

Якщо вода дуже висока загальна мінералізація, але прийнятне співвідношення жорсткості і лужності, то таку воду, очищену за допомогою вугільного фільтра. Можна змішувати з водою, отриманої методами зворотного осмосу або деіонізації. Якщо співвідношення жорсткості та лужності прийнятне, але їх рівні низькі, треба використовувати ремінералізатор.

При дуже незбалансованому співвідношенні жорсткості та лужності, можливо, знадобиться очищення води методом зворотного осмосу або деонізація. Щоб майже повністю видалити з води іони, а потім провести ремінералізацію для відновлення необхідних хімічних характеристик води.

Існує велика кількість інших варіантів та можливих рішень. Перш ніж вибрати систему водопідготовки, бажано порадитися з експертом, який розуміє, наскільки важливим є збалансований хімічний склад води. Але не має особистої зацікавленості в тому, щоб продати кав’ярні якусь систему водопідготовки.

Я виявив досить цікавий факт: виявляється оптимальний хімічний склад води для приготування чаю, кави або еспресо повністю, або майже однаковий. Крім того, чаї, особливо тонші сорти, такі як улун, а також білі та зелені, більш чутливі до хімічного складу води, ніж кава. Оскільки вміст розчинних твердих речовин у чаї набагато нижчий, ніж у каві, то, відповідно, вищий вплив твердих речовин, що містяться у воді. І саме вона дуже впливає на якість чайного напою.

Видалення накипу

Якщо в кавомашині є жиклери або дроселі теплообмінника, то кожне кілька місяців треба оглядати ці отвори на наявність накипу. При виявленні накипу легко замінити штуцери. Засмічення отворів накипом або їх погане функціонування слід розглядати як систему раннього попередження та потенційну вказівку на те, що вода дуже жорстка. Наприклад, низька швидкість надходження рідини з головки групи може вказувати на засмічення жиклера.

Якщо в кавомашині виникли серйозні неполадки через накип, її треба розібрати і очистити. Процес очищення від накипу нагадує страшний сон: спочатку його слід зчистити з уражених деталей, а потім помітити в кислоту. Ми рекомендуємо або відправити таку кавомашину для очищення в спеціалізовану компанію. Або використовувати ситуацію для покупки блискучої нової кавомашини, про яку мріяли.

Фази фільтрації еспресо

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *