Втрата ваги кавових зерен - Магазин гарячого шоколаду SABA

Втрата ваги кавових зерен

planuvannya-obzaruvalnoi-partiyi-batcha

Втрата ваги кавових зерен, хоча колір кавового зерна та остаточна температура зерна є корисними індикаторами ступеня обсмажування, вони нічого не говорять про розвиток серцевини зерна. Щоб оцінити розвиток всього зерна, а не тільки його поверхні, я рекомендую розрахувати втрату ваги (у відсотках) кожної партії. Поговоримо більш детально про те, що таке втрата ваги кавових зерен.

Щоб виміряти втрату ваги, зважте зерна до і після обсмажування, краще з точністю не менше ніж 0.01 фунта (0.005 кг). Відніміть «вагу після обсмажування» з «ваги до обсмажування», щоб отримати різницю ваги. Розділіть втрату ваги на вагу зелених зерен, щоб отримати повіру ваги у відсотках.

Знання втрати ваги

Знання втрати ваги, у відсотках, для даної обжарки, допоможе обжарювачеві зрозуміти, наскільки добре він проник у серцевину зерна під час обсмажування. Наприклад, якщо ви обсмажили два батчі до досягнення однакового кольору обсмажування, причому перший батч втратив 15.0% своєї ваги. А другий батч втратив 14.5% – це означає, що перший батч більш розвинений. Якщо ви обсмажує кожен батч до досягнення сталості кольору, то вимірювання втрати ваги буде для вас корисним і швидким зворотним зв’язком, що характеризує розвиток зерен при обсмажуванні.

Дані про втрату ваги

Ви не повинні намагатися застосувати дані про втрату ваги, отримані для одного типу зерен – іншого типу зерен, т.к. є відмінність у початковому вологовмісті та інших факторах. Навіть порівнюючи обсмажування зерен одного й того ж типу, потрібно бути впевненим у тому, що вміст вологи зеленої кави не змінився від партії до партії. Наприклад, нехай на початку листопада ви обсмажили батч Кенія, що щойно прибула, і втрата ваги склала 14.8%. Після зберігання цієї зеленої кави в джутових мішках протягом місяця, ви обсмажили останній батч десь у середині грудня. Незважаючи на той же профіль обсмажування, ця кава дала втрату ваги, що дорівнює лише 14.0%. Чому? Тому що зерна втратили вологу під час зберігання на складі із холодним сухим зимовим повітрям.

Також є цікава статя: Вимірювання результатів.

planuvannya-obzaruvalnoi-partiyi-batcha

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *