Все про кавове дерево - Магазин гарячого шоколаду SABA

Все про кавове дерево

натуральна кава в зернах

В цій статі поговоримо все про кавове дерево. В цьому розділі мова піде про найцікавіше вигляді кави – Coffea Arabica. На перший погляд все кавові дерева цього виду нічим один від одного не відрізняються: тонкий гіллястий стовбур підтримує крону. Однак насправді вони дуже різні; в світі вирощується безліч сортів. Арабіки. Вони дають різну кількість плодів, що відрізняються за кольором. Деякі плодоносять за кольором. Деякі плодоносять гронами, на інших кавові ягоди ростуть рівномірно по всій гілці (все про кавове дерево.

Листя рослин різних сортів неоднакові. Але, що набагато важливіше, самі зерна відрізняються за якістю і дають свій, особливий смак кави. Важливо пам’ятати наступне: для більшості виробників кавовий смак не головна умова, коли вони вибирають той чи інший сорт, щоб його вирощувати. Ті, хто заробляє гроші на бадьорить напій, в першу чергу дивляться на врожайність і стійкість рослини до хвороб. Не можна сказати, ніби всі вони керуються виключно цими факторами, вибираючи певний сорт кави, проте саме такі аспекти багато в чому впливають на рентабельність і прибуток виробника.

Від насіння до дерева

На більшості старих кавових плантацій саджанці, перш ніж їх пересаджують в землю, вирощуються в кавових яслах. Для цього кавові зерна висаджують в зручну грунт, і незабаром вони дають перші паростки. Пагони на цій стадії росту часто називають «солдатиками» за очевидну подібність з стоячою по стійці смирно військовим. Вони виглядають кумедно, нагадуючи обсмажені кавові зерна, які прикріпили до верхівки тонкого зеленого стебла.

Це зерно досить швидко розкривається і дає перші листя. Саджанці можна через 6-12 місяців пересаджувати з ясел в поле.

Вирощування кави

Вирощування кави вимагає не тільки грошей, але і часу. Як правило, фермер чекає три роки, поки молодий саджанець почне приносити плоди.

Приступити до вирощування кави – крок серйозний, рішучий, що вимагає чималих вкладень і витрат, в тому числі і часу. Пройде близько 5 років, перш ніж вдасться зібрати перший урожай. І якщо фермер відмовляється від цієї затії, він навряд чи знову повернеться до її втілення.

Наша сторінка в Instagram
Наш магазинчик SABA

натуральна кава в зернах

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *