Арабіка та робуста SABA - Магазин гарячого шоколаду SABA

Арабіка та робуста SABA

Арабіка і робуста SABA.
У арабіки багатий смак з яскравою кислотністю. Зерна робусти більш грубі і прості на смак, з вираженою гіркотою. У робусті в два рази більше кофеїну, ніж в арабіки. Більше 65% світового виробництва кави припадає на арабіку, 35% – на робусту. Бразилія – головний виробник арабіки, а В’єтнам виробляє найбільше робусти.

Трохи історії, арабіка та робуста SABA

Кава – це вічнозелене тропічна рослина, що відноситься до роду coffea сімейства rubiacee. У природі зустрічається близько 80 видів цієї рослини. Арабіка і робуста доповнюють один одного, і з правильного поєднання двох видів кави народжуються кращі кавові бленди. Арабіка росте на висоті від 1000 до 2800 над рівнем моря. Чим вище, тим багатше смак. Робуста росте на рівнинах. Арабіку відкрили в 9 столітті в Ефіопії, робусту – в 18 столітті в Конго. Людина широко культивує для своїх потреб два види кавового дерева:

  • Coffea Arabica – арабіка
  • Coffea canaphora (robusta) – робуста

арабика робуста натуральные SABA

Селекція і гібридизація кавового дерева

Протягом все історії вирощування кави людство намагалося вивести кавове дерево, який поєднував би в собі високу врожайність і резистентність робусти з високим Смакоароматична характеристиками арабіка.

Найвідоміші культивари і гібриди:

Maragogype – природна мутація арабіки варіації Typica, що виникла в XIX столітті в бразильській провінції Байя. Дає найбільші зерна кави в світі. Поширення: Бразилія, Гватемала, Мексика, Нікарагуа.

Mundo Novo – гібрид арабіка Bourbon і арабікb Typica, який з’явився в Бразилії в 1880-і роки. Поширення: Бразилія (дає 35 відсотків врожаю всій арабіки, вирощуваної в країні).

Cattura – позитивна мутація арабіка Bourbon, помічена і закріплена в 1935 році в Бразилії. Поширення: Бразилія, Гвателмала, Коста-Ріка.

Catuai – гібрид між арабікою Mundo Novo і арабікою Caturra, виведений в Бразилії в 1949 році. Поширення: Бразилія (дає 60 відсотків врожаю арабіки, вирощуваної в країні), Коста-Ріка.

Hibrido de Timor – гібрид арабіка і робуста, випадково виведений на острові Тимор. Зважаючи на низькі смакових якостей зерен використовувався як основа для створення інших гібридів: Catimor (Колумбія), Costa Rica 95 (Коста-Ріка), Riuru 11 (Кенія) і т.д.

Наша сторінка в Instagram

Заходьте в наш магазинчик SABA. В нас можно купити: арабіка, робуста, гараячий шоколад. Та багато іншого по доступним цінам.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *