Вливання вільної струменем з одного пітчера при приготуванні декількох напоїв: перерозподіл молока. Якщо баристі треба приготувати один за одним кілька напоїв, вільно вливаючи в них молоко з одного великого пітчера. То найбільш сильно вспененное молоко потрапить у першу чашку, а з кожною наступною порцією кількість піни в них буде послідовно зменшуватися. Щоб в кожен напій потрапило досить спіненого молока, бариста повинен виконати перерозподіл молока. Поговоримо більш детально про вливання вільної струменем з одного пітчера при приготуванні декількох напоїв: перерозподіл молока.
Піна в пітчері
З цією метою в одному пітчер необхідно створити таку кількість піни, щоб його вистачило для всіх напоїв, які належить приготувати. Потрібні час і досвід, щоб навчитися правильно оцінювати необхідний ступінь аерації великих обсягів молока, яке потрібно для приготування кількох напоїв. Якщо є сумніви з цього приводу, краще збити піну з деяким запасом, так як надлишки піни можна буде потім видалити за допомогою грумінг.
Як тільки молоко у великій пітчер буде доведено до потрібної температури, його треба розподілити між цим великим пітчер. Це досягається за рахунок переливання молока з одного в інший, туди і назад. При цьому спочатку завжди виливається сама верхня, найбільш спінена частина молока. Це означає, що в другому пітчер спочатку виявляється більше спіненого молока, а в тому пітчер, звідки його переливають, залишається менше спіненого молока. Бариста повинен переливати молоко з одного пітчера в інший і назад до тих тор, поки молоко в першому пітчер не досягає густоти, необхідної для приготування наступного напою.
Ми хочемо проілюструвати процес перерозподілу молока методом вільної струменя на прикладі приготування однієї порції капучіно об’ємом 200 мл і однієї порції латте такого ж обсягу.
Про нас
Магазин натуральної зернової кави і гарячого шоколаду. У нас можна купити сертифіковану продукцію за доступною ціною. Доставка по всій Україні. У нас великий асортимент і постійно поповнюється. Не пропустіть нові поставки.