Послідовність дій - Магазин гарячого шоколаду SABA

Послідовність дій

Як повинна виглядати струмінь еспресо

Послідовність дій вливання струєю:

  1. Наповнити пітчер об’ємом 600 мл для приготування латте-арту так, щоб молоко не доходило до нижньої частини носика на 0,6-1,2 см.
  2. Включити кавомолку.
  3. Поки кавомолка працює, спорожнити і протерти два портафільтра.
  4. Прочистити обидві групи і вставити на місце один портафільтр, одночасно готуючи інший.
  5. Закріпити підготовлений портафільтр на відповідній групі. Увімкніть кавомолку. Вийняти і підготувати другий портафільтр.
  6. Виконати протоки обох шотів одночасно.
  7. Виконати вспенивание молока так, щоб після закінчення спінювання воно не доходило до обідка пітчера приблизно на 4 см.
  8. Перелити близько третини обсягу спіненого молока в порожній пітчер об’ємом 600 мл.
  9. Виконати обертання молока в першому пітчер; його густота повинна відповідати густині молока для приготування капучино. Якщо це не так, продовжувати переливати молоко з одного пітчера в інший, поки не вийде добитися бажаної густоти.
  10. Влити молоко з першого пітчера в порцію капучино; завжди слід починати з тих напоїв, для яких потрібно більше густа піна.
  11. Подати капучино гостю.
  12. Вилити в другій пітчер все молоко, що залишилося. Повинна вийти суміш потрібного обсягу і густоти, яка потрібна для приготування латте. Якщо піни занадто багато, слід виконати грумінг молока до початку вливання. Якщо піни недостатньо, потрібно нагріти нову порцію молока.
  13. Влити молоко в порцію латте і подати гостю.
    Приготування декількох напоїв з використанням ложки для вливання молока
    Поговоримо більш детально про послідовність дій. Вливання молока через ложку позбавляє від необхідності виконувати перерозподіл молока. Замість розподілу молока за двома пітчер з метою контролю кількості піни, що вводиться в кожну порцію, бариста може контролювати вливання молока за допомогою ложки.
    Проілюструємо процес приготування декількох напоїв за допомогою одного пітчера і ложки для вливання молока. Йдеться про двох порціях тих же напоїв такого ж обсягу (по 200 мл); почнемо з того моменту, коли напої вже знаходяться в чашках, а в пітчер колоколообразной форми об’ємом близько 750 мл вже спінив молоко.
види предсмачіванія

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *