Вливання молока - Магазин гарячого шоколаду SABA

Вливання молока

вливання молока

Вливання молока, обговоримо два способи: вільної струменем і через ложку. У кожного з них є свої переваги і недоліки, і в арсеналі барісти повинні бути обидва навички. Поговоримо більш детально про вливання молока.

Вливання вільної струменем

Цей спосіб переважає на сьогоднішній день. Для його виконання треба взяти пітчер з носиком, спінити в ньому молоко і затії просто влити добре збите молоко в еспрессо. Необхідно контролювати швидкість вливання молока: це треба робити досить повільно, щоб не пошкодити крему. Але при цьому досить швидко, щоб в пітчер не відбулося розшарування молока. Зазвичай використовується пітчер з носиком, так як він дозволяє направляти струмінь в потрібне місце. Це полегшує створення візерунків на поверхні латте.

Як створити латте-арт

Для латте-арту потрібне свіже шот еспресо з достатньою кількістю крему і вспененное молоко правильної консистенції. Молоко повинно мати кремоподібну консистенцію і глянсову без видимих бульбашок.
Найбільш поширені помилки, які роблять новачки, – це занадто повільне вливання молока і занадто велику відстань між пітчер і поверхнею напою під час вливання. Якщо вливати молоко занадто повільно, може статися його розшарування в пітчер. Через що в напій потрапляє менше збите молоко, а піна залишиться в пітчер. Це ускладнює виконання латте-арту, а напій в результаті виходить недостатньо аерувати. Якщо пітчер піднято дуже високо над поверхнею напою, то молоко «поднирівает» під крему. Замість того щоб залишатися на поверхні, формуючи візерунок.

Вливання вільної струменем

  1. Починаємо вливати молоко з середини чашки; робимо це досить швидко, щоб не допустити розшарування молока в пітчер. Але при цьому досить повільно, щоб не пошкодити крему.
  2. Продовжуємо лити молоко з помірною швидкістю, рівномірної струменем; щоб домогтися цього, треба сильніше нахиляти носик пітчера в міру зменшення в ньому молока.
  3. Виконуємо інтеграцію (руху пітчер вперед-назад), поки на поверхні не виникає біле «хмара».
  4. Продовжуємо похитувати пітчер, щоб утворився зигзагоподібний візерунок. Важливо не піддатися пориву підняти пітчер від поверхні напою. Це може здатися нелогічним, але пітчер треба продовжувати тримати якомога ближче до поверхні, весь час збільшуючи нахил носика. Для того, щоб зберігати незмінною швидкості струменя.
  5. Продовжуючи здійснювати зигзагоподібні руху пітчер, доводимо його до краю чашки. Досягнувши краю, піднімаємо його на пару-трійку сантиметрів і проливаємо тонку цівку молока уздовж центральної лінії зиґзаґоподібного візерунка.
  6. Готово!

вливання молока

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *