Метод вливання через ложку - Магазин гарячого шоколаду SABA

Метод вливання через ложку

metod-vlivannya-chererz-lozku

Метод вливання через ложку широко поширене в Новій Зеландії, але в інших місцях цей метод поки не практикується. Переваги цього методу полягає в тому, що він дозволяє сповільнити відшарування молочної піни в чашці і контролювати консистенцію молока при вливанні. До числа недоліків відноситься те, що для його виконання потрібно більше часу в порівнянні з вливанням вільної струменем. Та необхідно задіяти обидві руки, до того ж їм складніше опанувати.
Цей метод найбільш ефективний при використанні круглих пітчерів колоколообразной форми або ж пітчерів зі скошеним краєм виробництва компанії «Вев Віган». При використанні колоколообразного пітчера з широкими краями легше відстежувати консистенцію вливається молока. До того ж в ньому легше діяти ложкою. Поговоримо більш детальніше про метод вливання через ложку.

Щоб влити молоко через ложку, потрібно спінити його, при необхідності – виконати ще й грумінг. Слід використовувати столову ложку в якості затвора, що дозволяє контролювати обсяг струменя і консистенцію вливається молока. Деталі вливання молока таким способом дещо відрізняються в залежності від виду напою, але основа залишається незмінною.

Спосіб приготування:

  1. Почати вливання, перекривши ложкою прохід для всього, крім самої щільної частини молока з найменшою кількістю піни. Деякі барісти, перш ніж перекрити ложкою прохід і почати вливання, кілька разів відсувають найбільш спінену частина молока до протилежного краю пітчера за допомогою ложки.
  2. Влити молоко з помірною швидкістю и центральну частину чашки з еспрессо так, щоб не пошкодити крему.
  3. В процесі вливання повільно піднімати ложку, щоб в чашку пішло більше вспененное молоко.
  4. Поверхня готового напою повинна бути глянсовою. За бажанням на останньому етапі на ній можна виконати латте-арт.
    При використанні пітчера в формі дзвони вспенивание, грумінг і вливання молока відбуваються і виглядають по-іншому. Тому навіть досвідченому бариста необхідно попрактикуватися і пристосуватися до такого пітчер. А також набратися терпіння, щоб оволодіти методом вливання молока через ложку.

Інтернет-магазин SABA предлагает только натуральної зернової каву та гарячий шоколад. Доставка по всій Україні. Сертіфікована продукція, найвищої якості.

Завдання барісти при нагріванні молока

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *