Влаштування еспресо-машини (продовження) - Магазин кави SABA

Влаштування еспресо-машини (продовження)

Підтримка температури в кавоварка з теплообмінником

Влаштування еспресо-машини (продовження). Помпа швидко виходить з ладу під час роботи «на суху». Існує два види підключення: 1) до системи водопроводу (через фільтр та пом’якшувач); 2) до пляшки. Поговоримо більш детально про влаштування еспресо-машини (продовження).

  1. Авторівень води – пристрій, за допомогою якого підтримується необхідний рівень води у бойлері.
    «Вибуховий» клапан – стравлює зайвий тиск з бойлера, запобігаючи можливості його пошкодження або вибуху.
    Зворотний клапан – видаляє воду з магістралі, що веде до групи, після того, як пролиття через групу припиняється.
    Прессостат – датчик тиску помпи.
    Клапан подачі води на групу (соленоїд) відкривається в момент натискання кнопки протоки.
    Роздавальна група.
    Паровий кран.
    Кран окропу.
    Датчик тиску в бойлері – по ньому бариста перевіряє, чи еспресо-машина знаходиться в робочому тепловому режимі.
    Датчик об’єму води – автоматично вимикає протоку води після проходження через групу заданого об’єму. Є в автоматичних еспресо-машинах з протокою за обсягом, відсутня у напівавтоматичних кавомашинах.
    Аксесуари бариста

Обов’язкові (переконатися у наявності перед початком роботи):

  • Темпер – пристрій для пресування меленої кави в холдері. Використання спеціального нерухомого преса на кавомолці («п’ята» – професійною мовою бариста) непрактичне і здебільшого не дає бездоганного результату.
  • При виборі темпера слід пам’ятати, що у виробників еспресомашин є кілька стандартів діаметра робочої поверхні холдера.
  • Найбільш поширені діаметри: 56, 57 та 58 мм. Існують холдери з плоскою та конічною робочими поверхнями.
  • Пітчери різного об’єму для збивання молока. Найбільш ходові пітчери: 0,35 – 0,4 л; 0,6 л та 1,0 л.

 

Рушники та ганчірки:

  • рушник для протирання групи та холдера (допустимо використовувати одноразові серветки або паперові рушники);
  • ганчірка для протирання парового крана від молока;
  • ганчірка для протирання робочих поверхонь.
    • Фартух
    • Джіггер – невелика металева склянка, в ній вариться еспресо при приготуванні коктейлів.
    • Еспресо-шот – скляна склянка з мірними поділками.
    • Барний шейкер для приготування кавових напоїв із льодом та коктейлів.
    • Совок для льоду.
    • «Сліпий» холдер – без фільтра та отворів для виходу води. Призначений для чищення групи наприкінці зміни.
    • Викрутка – щоб виймати фільтр із холдера для чищення.

Підтримка температури в кавоварка з теплообмінником

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.