Правила роботи, обслуговування еспресо-машини - Магазин SABA

Правила роботи, обслуговування еспресо-машини

Підтримка температури в кавоварка з теплообмінником

Правила роботи, обслуговування еспресо-машини, наводяться загальні рекомендації, докладніша інформація – в інструкції з експлуатації заводу-виробника. Поговоримо детальніше про правила роботи, обслуговування еспресо-машини.

На початку роботи:

• Перевірити наявність електрики;
• Перевірити наявність води в системі/бутлі;
• Відкрити (переконатися, що відкриті) крани для забору води;
• Переконатись у наявності води в бойлері вище за мінімально допустимий рівень;
• Перевірити справність дренажу;
• Включити еспресо-машину;
• Дочекатися виходу машини на робочий режим (від 20 хвилин і більше, контролювати датчик тиску в бойлері. Стрілка датчика повинна встановитися на зеленому полі);
• Включити протоку води з групи без встановленого фільтротримача: вода повинна йти рівним струмком. Бризки та нерівний струмок свідчать про засмічення сітки розсікача. У момент протоки датчик тиску помпи повинен показувати 9 атм.
• Зварити та вилити перші 5-6 порцій.

В процесі роботи:

• Слідкувати за параметрами роботи датчика тиску в бойлері (1,1 – 1,5 атм залежно від фірми-виробника);
• Зростання тиску в бойлері понад 2.0 атм свідчить про аварійну ситуацію. Необхідно негайно відключити еспресо-машину від живлення.
• Використовувати прогріті чашки (+40 градусів);
• В очікуванні чергового замовлення холдер тримати у групі.

Наприкінці роботи:

• Почистити «вибуховий» клапан;
• Від’єднати та покласти паровідвідні трубки або наконечник паровідвідної трубки в розчин соди на ніч;
• Залити в «сліпий» холдер? ч.л. спеціального розчину, рекомендованого фірмою-виробником, вставити холдер у групу та почистити зворотний клапан, 5-10 разів увімкнувши протоку на 5-6 секунд;
• Витягти фільтр із холдера, підчепивши його викруткою, почистити, покласти в розчин соди;
• Не залишати холдер у групі після завершення роботи (це призводить до деформації прокладок), покласти у розкрадання соди;
• Почистити зливний піддон та дренажний шланг;
• Протерти корпус.

Періодичні роботи:

• Злити воду з бойлера через кран для окропу (щоб вода не застоювалася);
• Відкрутити гвинт знизу в отворі групи, зняти сітку розсікача, почистити, помістити в розчин соди.

Магазин натуральної зернової кави та гарячого шоколаду SABA. Сертифікована продукція. Доставка по всій Україні Новою Поштою.

Температура води

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *