Уставка рівня повітряного потоку - Магазин гарячого шоколаду SABA

Уставка рівня повітряного потоку

srednayay-bezimyannaya-stadiya

Уставка рівеня повітряного потоку, протягом багатьох років я регулюю уставку рівня повітряного потоку простим «методом запальнички». Щоб провести такий тест, потрібно витягнути щуп з апарату, коли обсмажується батч та увімкнено газ. Наблизьте полум’я запальнички до отвору в апараті (де був щуп), тримаючи запальничку вертикально; та зверніть увагу на напрямок полум’я запальнички. Полум’я запальнички у вас може бути направлене у бік отвору, у протилежний бік, або бути вертикальним. Відрегулюйте рівень повітряного потоку так, щоб полум’я запальнички мало невеликий нахил у бік отвору апарата. щоб був невеликий потяг. (Якщо збільшити рівень повітряного потоку, то полум’я запальнички засмоктуватиметься сильніше). Якщо полум’я запальнички не затягується у бік отвору апарату, значить, тяга недостатня, щоб адекватно відводити продукти, що утворюються при спалюванні палива та обсмажуванні зерен. Якщо полум’я запальнички затягується у бік отвору апарата надто сильно, або гаситься потоком повітря в отворі – це означає, що тяга надто сильна. Поговоримо детальніше, що таке уставка рівня повітряного потоку.

Інший тест

Аналогічний тест можна провести за допомогою невеликого шматочка тонкого паперу, розмір якого більший за отвір в апараті для щупа, приклавши цей шматочок вертикально до отвору. Якщо уставка рівня повітряного потоку правильна, то тяга має бути достатньою у тому, щоб аркуш паперу не впав, коли його відпустите; але тяга не повинна бути сильнішою.

Обсмажування кави вимагає меншого рівня повітряного потоку на ранньому етапі обсмажування, після чого потребує більшого рівня повітряного потоку. Як тільки зерна почнуть виділяти димок і скидати лушпиння, потрібно збільшити рівень повітряного потоку. Якщо підвищувати рівень повітряного потоку під час обжарювання – тоді збільшується конвективна теплопередача. Тому, наскільки можна, збільшувати рівень повітряного потоку потрібно поступово і з певним кроком. Велике одноразове збільшення рівня повітряного потоку може завадити плавному уповільненню вимірювання температура зерна.

Інші ростери

Деякі ростери з паливними інжекторами, або «потужними пальниками», вимагають збільшувати та зменшувати уставки рівня повітряного потоку та газу у тандемі. Щоб підтримувати постійне «співвідношення кількості повітря до кількості палива» у повітряно-паливній суміші (це потрібно для ефективного згоряння палива). Цю вимогу оператору ростера складно виконати, т.к. ідеальне обсмажування вимагає, щоб уставки газу спочатку були високими. Потім залишалися постійними або зменшувалися в процесі обсмажування батча; і щоб рівень повітряного потоку став відносно високим на пізній стадії обсмажування батча. Ця проблема апаратів з потужними пальниками не має універсального рішення (оскільки такі апарати індивідуальні). І обжарювачі повинні вирішувати цю проблему по-різному в кожному конкретному випадку.

Висновок

Ви повинні заздалегідь запланувати уставки рівня повітряного потоку ростера (тобто повинні знати, який буде початковий рівень повітряного потоку, коли рівень повітряного потоку ростера потрібно змінити, і наскільки). У період між батчами, ростері потрібно підтримувати рівень повітряного потоку від низького до середнього. (Щоб оператор міг забезпечити постійну температуру навколишнього середовища в ростері, не витративши на це занадто багато часу).

srednayay-bezimyannaya-stadiya

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *