Регулювання співвідношення кількості повітря до кількості палива в повітряно-паливній суміші, якщо дозволяє система пальника, відрегулюйте полум’я так. Щоб воно було блакитним з оранжевими смужками (помаранчевий колір викликаний пилом у повітрі). Якщо ваше полум’я несильне та жовте, це вказує на нестачу повітря та неповне згоряння. Полум’я, якому не вистачає повітря, даватиме більше кіптяви, диму та чадного газу, і менше вуглекислого газу, ніж має давати. Якщо ваше полум’я піднімає пальник і видає звуки на кшталт паяльної лампи, значить повітря більше, ніж потрібно. (В ідеалі, дайте ростер кілька хвилин, щоб він увійшов у стійкий режим, і тільки потім оцініть, чи не потрібно відрегулювати склад повітряно-паливної суміші). Поговоримо детальніше, що таке регулювання співвідношення кількості повітря до кількості палива в повітряно-паливній суміші.
Ідеальне співвідношення кількості повітря до кількості палива у повітряно-паливній суміші – приблизно 10:1. Хоча склалася практика робити це співвідношення трохи більше, як буфер проти зміни температури повітря чи вологи.
Температура завантаження
Температура завантаження та початкова уставка рівня газу для батча – це найважливіші фактори, від яких залежить проходження профілю обсмажування. Завантаження зерен у ростер, розігрітий до занадто низької температури – може обмежити розвиток зерен, або змусити оператора застосувати занадто велику початкову уставку рівня газу (у результаті барабан перегріється). Завантаження зерен у ростер, розігрітий до занадто високої температури – може спалити зерна, або притупити нотки вишуканості у потенційному букеті кави. Знати, як збалансувати температуру завантаження та початкову уставку рівня газу. А також як керувати ростером перед завантаженням – дуже важливо для гарантування того, що кожен батч слідуватиме оптимальному профілю. Щоб з’ясувати необхідне значення температури завантаження, ви повинні врахувати конструкцію ростера, розмір батча, щільність зерна, розмір зерна, метод первинної обробки зерен, і час обсмажування, що планується.
Конструкція ростера
Перший крок для вибору температури завантаження – це врахувати тип вашого ростера. Так, обжарювальний апарат з прямим контактом полум’я з барабаном матиме більш гарячий барабан порівняно з обжарювальним навколишнім середовищем (на відміну від апарата з непрямим нагріванням барабана). Ви повинні обмежити температуру завантаження, якщо використовуєте барабани прямого нагріву, т.к. у таких барабанів більший ризик скорчингу зерен.
Ростери з киплячим шаром не мають барабана і кондуктивної теплопередачі, тому вони здатні працювати з гарячими завантаженнями, у тому числі при температурі більше 550°F (288°C). Барабанні ростери непрямого нагріву, і ростери з перфорованими барабанами здатні працювати з гарячими завантаженнями в діапазоні 450°F-525°F (232°C-274°C). Класичні барабанні ростери вимагають уважної або дуже уважної роботи оператора, залежно від товщини та матеріалу барабана, і від того, є одношаровими або двошаровими. Розумний діапазон температур завантаження: 380°F-440°F (193°C-227°C).