Яка вона повинна бути упаковка для натуральної зернової кави? Різновиди упаковок для зернового натуральної кави. Обжарщікі працюють з трьома основними видами упаковки зерен. Вони вибирають не тільки з турботи про кращого збереження смаку, але і з урахуванням впливу упаковки на навколишнє середовище, її вартість і зовнішнього вигляду.
Негерметична упаковка з крафт-паперу для натуральної зернової кави
Зерна упаковують в крафтового папір з жиронепроникним шаром, щоб запобігти протікання масел. При покупці упаковку згортають, але зерна все одно окислюються і швидко видихаються. Обжарщікі, які використовую такі пачки, підкреслюють важливість терміну зберігання, маючи на увазі, що кава потрібно варити протягом 7-10 днів після покупки. Продаючи зерна в роздріб, вони повинні бути впевнені в їх свіжості, хоча це стає для них справою дуже марнотратним. Така упаковка підходить для переробки і тому вважається самою екологічною.
Зерна довше залишаються свіжими, якщо зберігати їх в герметичному контейнері в сухому і темному місці.
Герметична упаковка з покриттям з фольги для натуральної зернової кави
Тришарові пакети з фольги запечатують, щоб не дати повітрю проникнути всередину, а для виходу вуглекислого газу у них передбачений «зворотний» клапан. Кава всередині пачки розкрита, процес прискорюється. Ця упаковка не підходить для вторинної переробки, але багато обжарщікі спешалті кави вважають її найкращим варіантом по співвідношенню ціни, екологічності та збереження свіжості зерна.
Пакети з тришаровим покриттям з фольги повсюдно використовують в індустрії «спешалті кави», так як вони уповільнюють втрату смакових характеристик зерна в закритій упаковці.
Безповітряному герметична упаковка з покриттям з фольги для натуральної зернової кави
Це та ж сама упаковка, що описана вище, але з одним великим відзнакою. Під час запечатування пачки спеціальна машина пропускає через клапан інертний газ, наприклад, азот, який нейтралізує кисень – основну причину того, що кава видихається. Цей тип упаковки ефективніше інших уповільнює втрату аромату, але після розтину цей процес все одно починається, незважаючи на безсумнівну перевагу такої упаковки перед іншими.
Золоті правила покупки свіжої натуральної зернової кави
Думаємо, всі погодяться, що кава свіжої обсмаження набагато смачніше, тому ми рекомендуємо наступне:
- Купуйте каву, на упаковці якого вказана точна дата обсмажування.
- Намагайтеся купувати зерна протягом 2-4 тижнів з моменту обсмажування.
- Купуйте каву тільки на пару тижнів.
- Купуйте цілі зерна і змелюють їхнього будинку.