Темпер для кави - Магазин гарячого шоколаду SABA

Темпер для кави

Темпер для кави

Вийнявши темпер для кави, іноді можна виявити, що кілька крупинок порошку на стінах кошика або на поверхні таблетки залишилися незатрамбованому. Щоб позбутися від них, потрібно швидко перевернути портафільтр догори ногами, а потім протерти його краю. Нарешті, плавним рухом вставити портафільтр в еспресо-машину, щоб не розтрусити мелену каву і не зруйнувати зв’язки між ним і кошиком. Поговоримо більш детально про темпер для кави.

Які потрібні дії

Виконувати ці дії слід швидко, але обережно, щоб портафільтр не дуже сильно вистигав за той час, поки він від’єднаний від головки групи.

Темпер повинен щільно входити в кошик портафільтра. Якщо діаметр темпера занадто малий, то кавовий шар залишиться незатрамбованому по периметру. Що з високою часткою імовірності призведе до утворення каналів по краях таблетки. В ідеалі темпер повинен входити в кошик настільки щільно, щоб при невеликому відхиленні від горизонталі він застрявав в кошику. У нас було багато темперою, виготовлених спеціально під розміри нашої кошика, і я виявив, що ідеальний зазор між темпером і кошиком повинен становити 0,125 мм. Тобто різниця в діаметрах кошика і темпера повинна бути 0,25 мм. При збільшенні цього зазору в процесі приготування великої кількості шотів трохи зростає частота каналообразования.

Темпери можна виготовити на замовлення в місцевій механічної майстерні або у промислового виробника. Той, що згоден вносити зміни в розміри за бажанням клієнта.

Хоча більшість темперою промислового виготовлення мають точні розміри, розміри кошиків портафільтр можуть варіюватися дуже сильно. Нещодавно ми купили у одного постачальника партію потрійних кошиків, і діаметри деяких з них відрізнялися один від одного на 2 мм! Мій досвід підказує, що нескладно знайти подвійні кошика з чітко витриманими розмірами і підібрати до них відповідні темпери, але з потрійними кошиками справа йде складніше. Ми дотримуємося такої тактики щодо потрійних кошиків: замовляємо кілька десятків. Також робимо заміри діаметра з точністю до 0,025 мм і повертаємо кошика занадто великого або занадто малого діаметра. Відхилення в діаметрі більшості кошиків зазвичай коливаються в межах від 0,05 до 0,075 мм, такі кошики ми залишаємо. Потім ми замовляємо темпер, діаметр якого повинен бути на 0,25 мм менше найменшої величини цього діапазону.

Просимо взяти до уваги: темпер діаметром 58 мм, призначений для одинарних і подвійних кошиків. Різною мірою підходить до різних кошиках і не завжди призначений для використання з потрійними кошиками.

Темпер для кави

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *