Системи варіння високоякісних шотів традиційного еспрессо

Системи варіння високоякісних шотів традиційного еспрессо і смачних молочних напоїв

Порівняння італійської та американської техніки приготування еспрессо

Системи варіння високоякісних шотів традиційного еспрессо і смачних молочних напоїв. Найкращий шот традиційного еспрессо – це не те ж саме, що найкраща порція латте об’ємом 350 мл. Традиційний еспресо повинен мати середню фортеця з оптимальним букетом, властивим даній суміші кавових зерен. У шота з недостатньою міцністю напою постраждає щільність, так як міцність напою і його тіло тісно взаємопов’язані. Занадто велика міцність напою завадить дегустатором оцінити більш тонкі ноти букета. Поговоримо бальш детально про системи варіння високоякісних шотів традиційного еспрессо і смачних молочних напоїв, найкращий шот традиційного еспрессо.

Ідеальна порція латте об’ємом 350 мл повинна бути приготовлена з досить великої дози і мати достатню міцність, щоб забезпечити необхідний баланс кави і молока. Смакової профайл тут також має значення, але зовсім не таке велике, як для шота традиційного еспрессо. Оскільки в разі латте більшість тонких відтінків букета заглушуються молоком.

Щоб задовольнити потреби і тих, хто замовляє еспресо, і тих, хто вважає за краще латте, в США в більшості кавових закладів високого рівня просто використовують однаково велику дозу для всіх шотів. В результаті можна отримати шоти традиційного еспрессо і латте досить хорошої якості. Але це збільшує вартість напоїв і веде до перевитрати кави, а також не дозволяє одночасно оптимізувати якість як латте, так і традиційного еспрессо.

Ми рекомендуємо дві системи варіння, які можна використовувати для адаптації шотів під конкретні цілі.

Використання двох різних кавомолок

Перший спосіб отримання абсолютно різних шотів еспресо – це використання різного кави і різних кавомолок. Крім цього, в деяких еспресо-машинах одну групу можна використовувати виключно для приготування традиційного еспрессо, налаштувавши температурні параметри під певну партію кави.

Використання кошика різного розміру і адаптація під конкретні завдання методу дозування і грумінг меленої кави.
Якщо бариста користується традиційними італійськими стандартами дозування, то пости все одержувані шоти будуть характеризуватися приблизно однаковою міцністю, букетом і швидкістю протоки. Однак якщо бариста застосовує техніку ручного дозування при використанні одинарних і подвійних кошиків, то доза в подвійній корзини не буде рівно в два рази більше, ніж доза в одинарної кошику. Це позначиться на швидкості протоки, фортеці та букеті напою.

види предсмачіванія

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *