Свіжість зернових кавових зерен

Свіжість зернових кавових зерен

Свіжість зернових кавових зерен. За довгі роки якось забулося, що кава – це продукт, який треба вживати свіжим. У одних так сталося тому, що єдиний кави в їх вживанні – розчинний, практично не псується з часом. Кава з супермаркету зазвичай зберігається один-два роки після дати обсмажування. Існує й така думка, що кава придатний для тривалого зберігання і його можна заварювати навіть через два роки після обсмажування, хоча смак у нього буде дуже неприємний. Очевидно, всім в кавовій індустрії вигідно, щоб кава не рахували швидкопсувним продуктом, – всім, крім кінцевого споживача. Ітак поговоримо про свіжість зернових кавових зерен більш детельніше.

Свіжість “спешалті” зернових какових зерен

Індустрії «спешалті кави» не вдалося змінити цю ситуацію, адже поки немає єдиної думки про те, як швидко зерна втрачають свіжість і в який момент закінчується термін придатності кави.
Ми рекомендуємо купувати пачку зерен, на якій позначена точна дата обсмажування. Багато обжарщікі радять використовувати зерна протягом місяця після неї, і я б з ними погодився. Кава зберігає сой яскравий аромат кілька тижнів, а потім з’являється неприємний смак. У багатьох кав’ярнях можна купити зерна, які обсмажили і доставили зовсім недавно. А якщо замовляти каву онлайн безпосередньо у обжарщіка, то його доставлять додому через пару днів після обсмажування.
втрата свіжості

Втрата свіжості зернових кавових зерен

Кава втрачає свіжість в основному в результаті двох процесів. По-перше, повільно випаровуються ароматичні речовини, які надають йому смак і запах. Ці компоненти випаровуються, тому чим старіше зерна, тим більше невиразний у них аромат.

По-друге, свою роль відіграють кисень і вологість, створюючи нові, і часто неприємні, смаки. Видихаючи, кава набуває смаки. Видихаючи, кава набуває смак залежавшегося і втрачає свої початкові характеристики. Аромат стає плоским і деревним і злегка нагадує картон.

Чим темніше обсмажування, тим швидше кави видихається. Так відбувається тому, що в процесі обсмажування зерно стає більш пористим, і кисню і вологи легше проникнути всередину і запустити процес старіння.
Ми відправляємо кавові зерна в спеціальній упаковці, щоб кавові зерна не втрачали своїх ароматних властивостей. Швидка і надійна доставка.

Свіжість зернових кавових зерен

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *