Приготування дуже малого та великого обсягу кави - Магазин SABA

Приготування дуже малого та великого обсягу кави

Постукувати або НЕ постукувати?

Приготування дуже малого та великого обсягу кави. Щоб приготувати дуже маленький обсяг напою, найкраще використовувати маленький конусоподібний кошик фільтра або маленьку дротяну вставку в кошик. У будь-якому випадку це дасть можливість зменшити середній внутрішній діаметр кошика та збільшити висоту кавового шару. Це дозволить використовувати більший помел. В іншому випадку це буде неможливо при приготуванні дуже маленького обсягу. Поговоримо детальніше про приготування дуже малого та великого обсягу кави.

Приготування дуже великого обсягу

Щоб добре приготувати великий обсяг напою за наявності дуже високого шару кави, необхідно відкрити обвідний клапан. Завдяки цьому клапану частина води для заварювання спрямовується в обхід фільтра і використовується для розведення напою. Не проходячи при цьому через шар меленої кави. використання обвідного клапана дає той же результат. Що і використання дуже високих пропорцій заварювання для досягнення нормального ступеня екстракції. Та дуже високої міцності напою з подальшим додаванням води в глечик для зменшення міцності. Простіше кажучи, обвідний клапан дозволяє розбавити дуже міцну каву гарячою водою.

Якщо заварювання відбувається при дуже великій висоті кавового шару без обвідного клапана, то потрібно надзвичайно великий помел, щоб скоротити час заварювання і запобігти надмірній екстракції. Іноді буває просто неможливо встановити такий ступінь помелу, щоб він був досить тонким для забезпечення необхідної міцності напою. І водночас досить великим для того, щоб вода не витікала через верх кошику.

Обвідний клапан

Ефективність обвідного клапана пов’язана з тим, що він дозволяє застосовувати тонший помел для високого шару кави. Що було б неможливим за відсутності клапана. Без такого клапана використання «нормального помелу» в кавовому шарі великої висоти призвело б до надмірної екстракції, великого виходу розчинних фракцій і високої міцності напою. За наявності обвідного клапана через кавовий шар такої ж висоти проходить менше води, що перешкоджає надмірній екстракції та дозволить використовувати нормальний ступінь помелу.

Варіанти дозування кави

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.