Семпл-ростери для кави - Магазин гарячого шоколаду SABA

Семпл-ростери

planuvannya-obzaruvalnoi-partiyi-batcha

Семпл-ростери, всі принципи обсмажування на великих ростерах застосовні і до семпл-ростерів. Багато власників маленьких обжарювальних підприємств казали мені, що вони зазвичай віддають перевагу каві, приготовленій зі своїх семпл-ростерів, порівняно зі своїми промисловими обсмажуваннями. Не дивно, т.к. семпл-ростери часто володіють більшою потужністю, ніж невеликі виробничі ростери, по відношенню до маленьких партій, що обсмажуються. Більш високе співвідношення потужності газу до розміру батча сприяє оптимальному розвитку зерна. Проте, більшість семпл-ростерів мають лише примітивні засоби управління, тому тут важко домогтися сталості результатів обжарок. Поговоримо більш детально про семпл-ростери.

По-крокова процедура:

Семпл-ростери більш старої конструкції дозволяють користувачеві виконувати тільки два регулювання: ручна кнопка, що обертається, для управління уставкою рівня газу, і термодатчик навколишнього середовища. Щоб досягти максимальних результатів з таким апаратом, я рекомендую використовувати таку процедуру:

  1. Перед завантаженням, стабілізувати обжарювальне довкілля при одній вибраній температурі з діапазону 410°F-420°F (210°C-216°C), при порожньому барабані.
  2. Завантажити зерна кави та не змінювати уставку рівня газу.
  3. Приблизно за 30 секунд до першого креку зменшіть газ приблизно на 40%. Якщо це призведе до дуже швидкої обсмажування (менше 8 хвилин) або дуже швидкої обсмажування (більше 13 хвилин, що є повільним для семпл-ростера) – тоді спробуйте змінити температур стабілізації перед обсмажуванням.
  4. Вашою метою є 9 – 11 хвилинна обсмажування.
    Ця стратегія проста, але часто дає несподівано хороші результати та сталість, з огляду на те, що оператор не має достатнього зворотного зв’язку та засобів контролю при обсмажуванні.
    В ідеалі, ви повинні використовувати термодатчики зерен для семпл-ростера. Але пам’ятайте, що в багатьох семпл-ростерах важко або неможливо занурити термодатчик у купу зерен достатньо, щоб він видавав надійні показання температури. Якщо ваш семплростер ще не оснащений манометром або іншим прецизійним індикатором уставки рівня газу, я рекомендую інвестувати в такий манометр. При використанні семпл-ростера з адекватними засобами управління (термодатчик зерен, термодатчик повітря, манометр і т.д.). Ви зможете обсмажувати так само, як у промисловому ростері (хоча для семпл-ростера потрібно розглянути варіант використання більш швидких профілів).

Також є цікава статя: вимірювання ступеня обсмаження.

pravila-prigotovleniya-kofe-v-kemekse

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *