Регулювання помелу для еспресо - Магазин гарячого шоколаду SABA

Регулювання помелу для еспресо

Зміни в процесі протока

Регулювання помелу для еспресо, якість еспресо значною мірою залежить від правильності помелу. Вміння налаштувати кавомолку – одну з базових умінь баріста. Поговоримо більш детально, що включає регулювання помелу для еспресо.

Перед початком роботи

Змолоти каву на одну порцію і варити еспресо, вимірюючи час екстракції за допомогою таймера/секундомера (відлік ведеться з моменту включення протоки).
Зміна налаштувань зазвичай укладається в кілька поділів регулятора помелу в той чи інший бік.

Під час роботи

Змінювати налаштування кавомолки потрібно не тільки під кожен вид зерен, а й реагуючи на зміни умов довкілля:
• Вологості
• Тиск
• Температури

Про необхідність змін налаштувань кавомолки сигналізує:

• Увімкнення та вимкнення кондиціонера або опалення у приміщенні
• Випадання опадів на вулиці (дощ, сніг)
• Потепління/похолодання на вулиці.

Після зміни налаштувань необхідно знову виміряти час екстракції за допомогою таймера/секундомера.
Існує чотири основні види помелу для кожного типу заварювання кави: «у пил» – під турку, тонкий – для еспресо, середній – для кавоварок краплинного типу та грубий – для френч-пресу. Дуже важливо підібрати правильний помел під кожен спосіб заварювання, інакше не вдасться повноцінно розкрити смак певного сорту кави. Так, помел для еспресо може змінюватися щодня з низки причин. 

Наприклад, важливо враховувати вологість та температуру навколишнього середовища. Сухе повітря, висока температура вимагають зменшення помелу та навпаки. Як зрозуміти, чи правильно його підібрано? Коли помел занадто тонкий, чашка еспресо виходить гіркою, з перепаленим смаком. Вода повільніше проходитиме через порцію меленої кави, так як частинки кави занадто дрібні. Напій готується довше за необхідний час. При занадто великому гаряча вода вільно проходитиме через кавову закладку. А смак напою вийде ненасиченим, водянистим і кислуватим, відповідно, скоротиться і час приготування.Час екстракції – 25+-3 сек. Помел має бути таким, щоб час екстракції укладався в цей часовий проміжок.

Магазин натуральної зернової кави та гарячого шоколаду SABA. Доставка по всій Україні. Сертифікована продукція Доступні ціни, які вас приємно здивують.

Зміни в процесі протока

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *