
Регіони вирощування зернової кави. Кавові регіони Ефіопії – найвідоміші в світі; на світовому ринку фігурують в якості брендів, якими, швидше за все, і залишаться в майбутньому. Генетичний потенціал місцевої дикої різновиди Арабіки забезпечує хороше майбутнє ефіопському кави. Поговоримо більш детально про регіони вирощування зернової кави.
Сидамо
Сидамо – один з трьох регіонів (разом з Харари і Іргачіфом), назва якого ефіопський уряд зробило торговою маркою в 2004 році, щоб цей самобутній кави дізнавалися по всьому світу. Сидамо виробляє каву з зерен митої та натуральної обробки, який особливо цінують любителі фруктового і дуже ароматної кави.
Сам регіон був утворений після того, як Ефіопія отримала незалежність від Італії в 1941 році, і був названий на честь групи корінного народу Сидамо. Тому, кажучи про каву з цього регіону, можна вживати як слово «сидамо», так і «Сидамо». Тут розташовані плантації найбільш високогірних плантації найбільш високогірних кавових дерев в Ефіопії.
Ліму
Хоча у Ліму і немає такої репутації, як у Сидамо і Іргачіфа, регіон все ж виробляє приголомшливий кави. Виробника в Ліму здебільшого дрібні фермери, хоча є і кілька великих державних плантацій.
Джима
У цьому південно-західному регіоні виробляється значна частка ефіопського кави. До останнього часу кави з цього регіону залишився менш відомим, ніж з інших частин Ефіопії, хоча він безумовно заслуговує на більшу увагу.
Гимба / Лекемпті
Регіони, що оточують два міста – Гімбі і Лекемпті, часто об’єднують в один, і обжарщік може використовувати як одна з назв, так і обидва. Лекемпті – столиця регіону, хоча кави під такою назвою буває і з Гімбі, який знаходиться в 100 км від Лекемпті.
Харари
Кавовий регіон, розташований навколо маленького міста Харер. Кава цього регіону помітно відрізняється від інших. При його вирощуванні потрібне додаткове зволоження грунту. Протягом багатьох років регіон зберігав свою репутацію, хоча кави натуральної обробки варіюється за смаком від деревного і землистого до яскраво виражених ноток чорниці. Кава з Харрар часто настільки незвичайний, що ті, хто працює в кавовій індустрії, назавжди запам’ятали його як кава, познайомив їх з різноманітністю можливих смаків напою.
