Рециркуляція - Магазин гарячого шоколаду SABA

Рециркуляція

Зберігання смаженої кави

Рециркуляція, на відміну від однопрохідних ростерів, які ми розглянули вище за текстом, рециркуляційні ростери спрямовують частину димових газів, що утворюються при обсмажуванні. Назад через камеру топки пальника – щоб рекуперувати тепло від цих димових газів. Цим знижує витрата палива, необхідного для процесу обсмажування. Ці апарати останнім часом стали популярними, т.к. вони дуже економічні по паливу, обмежують підгоряння поверхні зерна, і створюють дуже стабільне, вологе і відтворювальне навколишнє середовище. Стабільне середовище, крім іншого, покращує можливості використання автоматизованого програмного забезпечення обсмажування по застосуванню запрограмованого профілю обсмажування. Але ці апарати мають один значний недолік – більш високий ризик отримання димного букета кави, т.к. зерна знаходяться у більш димному повітрі під час обсмажування. Поговоримо детальніше, що таке рециркуляція.

Переваги

Переваги: Рециркуляційні ростери ефективно використовують паливо та швидко обсмажують, при цьому зменшується ризик обгорання поверхні зерен. Вони полегшують роботу з програмним забезпеченням для автоматизованого проходження профілю обсмажування (якщо ви хочете використовувати таке програмне забезпечення).
Як повідомляється, ці ростери іноді надають зернам кави димний букет.

Апарат Lilla – це перша спроба використовувати конструкцію з рециркуляцією повітря. Апарат Loring є найбільш досконалою конструкцією в цьому класі.

Рециркуляційний ростер

Рециркуляційний ростер направляє більшість димових газів назад через барабан і передає тепло практично тільки шляхом конвекції. У цій конструкції, пальник грає ще й роль допалювача, спалюючи тверді частинки в димових газах (до того, як послати частину їх вгору по димарю). Біла стрілка показує повітряний потік. Як і на малюнку барабанного ростера, зерна надходять у ростер через вирву, обсмажуються в обжарювальному барабані, і охолоджуються в бункері, що охолоджує.

Ростер із киплячим шаром ростер передає тепло зернам практично лише за рахунок конвекції. Повітря, нагріте в камері пальника, проходить через обжарювальну камеру і виходить із ростера через димову трубу, а циклон уловлює лушпиння. Зерна надходять у ростер через вирву, циркулюють на шарі гарячого повітря в обжарювальній камері, і вивантажуються з обжарювальної камери через дверцята

трамбування кави

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *