Пуровер для натуральної зернової кави - Магазин кави SABA

Пуровер для натуральної зернової кави

Пуровер для натурального зернової кави

Пуровер для натуральної зернової кави. Термін «пуровер» використовується для опису різних способів заварювання. Суть процесу полягає в проходженні води крізь шар кави, внаслідок чого екстрагується його смак. Як правило, щоб відокремити подрібнені частки від напою, використовують будь-якої матеріал; це може бути що завгодно – від паперу і тканини до мелкосетчатому металевого фільтра. Тому поговоримо більш детальніше про пуровер для натуральної зернової кави.

Ймовірно, найпростіші пристрої для заварювання на чашці з’явилися приблизно одночасно з культурою пити каву, але якісь інновації в цій області почалися порівняно недавно. Спочатку використовували тільки тканинні фільтри; винахід паперового фільтра в 1908 році приписують німецької підприємниці Меліттой Бентц.

Винахід паперових фільтрів відсунуло на другий план електричні перколятори – нестабільні кавоварки, в яких гаряча вода багаторазово проходила через мелену каву, і в підсумку напій виходив гірким.

З перколятора було покінчено, коли з’явилося наступне важливе винахід для заварювання кави – електрична кавоварка. Її винайшла ще одна німецька компанія – Wigomat.

Різні варіації крапельної кавоварки дуже популярні до цих пір, хоча не всі з них роблять хорошу каву.
Зараз нам пропонують величезну кількість різних кавоварок і пристроїв для заварювання. Всі вони створені для однієї і тієї ж мети, і кожне з них має свої переваги та особливості. На щастя, принцип роботи всіх цих пристосувань однаковий, і тому їх легко адаптувати до різних кавоварок.

Ключові принципи в заварюванні в пуровері натуральної кави

При заварюванні кави цим способом на кінцевий результат впливають три змінні. Вони залежать один від одного; відповідно, точні пропорції кави і води дуже важливі.

  1. Помол кави. Чим дрібніше помел, тим більше екстрагується речовин. Це пов’язано з тим, що площа дотику збільшується, а вода повільніше проходить через дрібні частинки, збільшуючи час заварювання.
  2. Час контакту. Це не тільки час протікання води через мелену каву, але і той час, який витрачається на додавання води. Можна збільшити час заварювання, наливаючи воду дуже повільно, і тим самим підвищити рівень екстракції.
  3. Кількість кави. Чим більше меленої кави в фільтрі, тим довше буде проходити вода і тим самим збільшиться час контакту.

Пуровер для натурального зернової кави

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *