Френч-прес зернової кави

Френч-прес зернової кави

Френч-прес зернової кави. Приготування кави у френч-пресі, або, як його ще називають, кавовому пресі, – самий недооцінений спосіб заварювання. Такий кавник коштує недорого, простий у використанні і є багаторазовим. Поговоримо більш детальніше про френч-прес зернової кави.

Більш детально про френч-прес зернової кави

З огляду на назву, здається дивним, що найпоширенішу версію френч-преса в 1929 році винайшов італієць Аттіліо Калімані. Однак вперше схожу кавоварку запатентували ще в 1852 році два французи – Майер і Дельфорж.

Френч-прес – це інфузійний спосіб заварювання. У більшості методів заварювання. У більшості методів заварювання кави вода проходить через мелену каву. Але в даному випадку вода і кава наполягають разом, що дозволяє здійснити більш рівномірну екстракцію.

Іншою відмінною рисою френч-преса є те, що він відділяє гущу від напою за допомогою металевого сита. Через відносно великого розміру отворів в чашку потрапляє більше нерозчинних речовин. Перевага в тому, що в чашці виявиться трохи кавових масел і дрібних частинок меленої кави, що в результаті зробить текстуру напою більш насиченою і щільною. Недолік – осад. На дні чашки часто можна знайти певну кількість дуже дрібних частинок кави, схожих на мул, які дуже неприємні і створюють відчуття піску в роті.

Метод заварювання, представлений на наступній сторінці, дозволяє отримати відмінний напій з мінімальним осадом. Буде потрібно лише трохи більше зусиль і терпіння, але ви будете винагороджені чашкою прекрасного кави, в якому розкриються всі його унікальні смаку і характеристики зерна.

Метод заварювання зернової кави у френч-пресі

Пропорції. 75 г / 1л. Я рекомендую використовувати співвідношення води і кави трохи більше, якщо ви використовуєте френч-прес і хочете отримати напій, по фортеці схожий з тим, що заварюється в пуровере.

  1. помело зерна і зважте перед заварюванням.
  2. Закип’ятіть в чайнику свіжу воду слабкої мінералізації, яка підходить для заварювання кави.
  3. Насипте мелену каву у френч-прес і помістіть на ваги.
  4. Налийте потрібну кількість води, стежачи за вагами, щоб досягти співвідношення 75 г / л. Лейте досить швидко і постарайтеся повністю залити весь кави.
  5. Залиште кави настоятися на 4 хвилини. За цей час кавові частинки виявляться на поверхні і утворюють щось на зразок скоринки.
  6. Після закінчення 4 хвилин візьміть велику ложку і розмішайте корочку на поверхні. Основна честь кавових частинок осяде на дно.
  7. На поверхні залишиться трохи піни і плаваючих частинок. Приберіть їх ложкою.
  8. Зачекайте ще 5 хвилин. Кава буде ще занадто гарячим, щоб пити, але за цей час маленькі частинки впадуть на дно.
  9. Помістіть поршень з фільтром на склянку, але не занурюйте його. Занурення призведе до збовтування, і мулистий осад підніметься з дна нагору.
  10. Повільно розлийте каву через сито в чашки. Гуща залишиться на дні, тому не виливайте його повністю. Так у вашій чашці виявиться смачний напій з мінімальним вмістом осаду.
  11. Дайте кави трохи охолонути і насолоджуйтеся ім.

Френч-прес зернової кави

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *