Чайник для пуровера, заварювання зернової кави. У разі пуровера швидкість, з якою вливається вода, грає велику роль в заварюванні кави. Так як зі звичайного чайника складно лити воду повільно і акуратно, є спеціальні – з довгим, дуже вузьким носиком. Існує як звичайні, що нагріваються на плиті, так і електричні варіації таких чайників. Втім, зростаючий попит на них не переконує мене в їх необхідності для домашнього використання. Так, вони полегшують вливання, але в разі неправильного використання температура у води буде нижче показників, рекомендованих для заварювання кави. На мій погляд, це тільки ускладнює процес, адже в підсумку хочемо лише додати води.
Щоб завжди готувати хорошу каву, необхідно дотримуватися пропорції цих трьох змінних. Якщо, наприклад, випадково зменшити кількість зерен, то можна помилково подумати, що кава не заварилася через невідповідного помелу. Якщо не стежити за процесом, скусити у напою виявиться не найприємнішим. Тому поговоримо більш детально, як правильно вибрати чайник для пуровера заварювання зернової кави.
Предсмачіваніе зернової кави
Існує поширена практика – додавати трохи води до помелу в самому початку заварювання, щоб він став трохи вологим. Коли ви заливаєте гарячу воду, мелені зерна починають виділяти вуглекислий газ і кави починає розбухати, як піднімається тісто. Як правило, чекають півхвилини, перш ніж влити воду, що залишилася. Проте у нас немає достатньої наукової бази, щоб підтвердити необхідність цих дій. Можливо, виділення вуглекислого газу допомагає заварювання кави, і деякі дослідження вказують на це. Вважаємо, справа в тому, що з цим процесом ранковий кавовий ритуал стає ще приємніше: спостереження за ним трохи заворожує.
Різні види фільтрів для чайника пуровер, заварювання зернової кави
Для заварювання фільтр-кави або пуровера використовують три основних типи фільтрів. Кожен з них впливає на смак кінцевого напою, оскільки через нього з рідину. Проходять або не проходять ті чи інші речовини.
Металевий чайник для пуровера, заварювання кави
Як і френч-прес, металеві фільтри затримують тільки великі частки меленої кави. Заварений напій матиме осад, схожий на мул, і на вигляд виявиться трохи каламутним. Саме дрібні частинки меленої кави і кавові масла додають щільності. Металеві фільтри можна використовувати протягом багатьох років, поки їх містять в чистоті і регулярно промивають. Якщо цього не робити то масла стануть нашаровуватися і гірчити.