
Прийом Стокфлета, даний метод грумінг, мабуть, є найскладнішим для виконання, але він дає відмінний результат, якщо його освоїти. Для початку треба завантажити в корзину трохи завищену дозу меленої кави. Портафільтр необхідно тримати перед собою, розставивши лотки. Потім потрібно м’яко покласти на поверхню витягнутий палець або перетинку, яка з’єднує великий і вказівний пальці, і зрушити лотки, в результаті портафільтр і рука, який розрівнюється поверхня, будуть рухатися в протилежні сторони. Гірку кавового порошку слід рухати по колу в центрі кошика не виявляться рівномірно наповненими і утрамбованими. Можна завершити розрівнювання поверхні швидким рухом СЮВЗ, після чого скинути через край надлишок меленої кави, якщо такий є. Поговоримо більш детально про прийом Стокфлета.
Метод Вайса. Цей дотепний метод дає можливість позбутися від грудок і нерівності розподілу. Для його виконання треба щільно вставити в кошик портафільтра якусь звужується догори ємність, потім через цю воронку засипати мелену каву в кошик так, щоб він злегка переповнював її. Далі потрібно як слід перемішати порошок якимось тонким гострим предметом, наприклад, препаровальной голкою або распрямленной канцелярською скріпкою, після чого видалити воронку, виконати грумінг дози швидким рухом СЮВЗ або ж прийомом Стокфлета, потім утрамбувати таблетку. В якості альтернативного варіанту можна відмірювати мелену каву в окрему ємність і перемішувати там, перш ніж висипати в кошик портафільтра. Перевага даного варіанту полягає в тому, що зберігається більш висока температура портафільтра, оскільки скорочується час його перебування поза головки групи.
Метод Вайса
Метод Вайса забезпечує два унікальних переваги: він дозволяє розбити грудки і виконати перераспределніе дози після того, як вона вже потрапила в кошик. Недолік даного методу полягає в тому, що на його виконання йде дуже багато часу і це ускладнює його постійне використання в умовах високої зайнятості барісти.
Для грумінгу дрібної дози краще скористатися яким-небудь зігнутим предметом на зразок цього дозирующего пристосування. Чим більше кривизна поверхні предмета, тим менше отримується в результаті доза. Далі поговоримо про трамбування кави.
