Приготування напоїв, кілька варіантів і способів. Поговоримо більш детально про приготування напоїв.
Пошагова інструкція:
- Для приготування капучино спочатку потрібно використовувати ложку як перешкода, щоб утримати в пітчер піну, потім повільно зрозуміти ложку, щоб з пітчера поступово почала надходити все більше густеющая молочна піна. Коли в пітчер присутній додатковий обсяг піни і молока, які потрібні для приготування відразу декількох напоїв, то ложка повинна більш щільно обмежувати прохід рідини в порівнянні з приготуванням тільки однієї порції капучіно; це вимагає від барісти певної вправності.
- Подати гостю порцію капучино.
- Виконати обертання молока в пітчер. Час, що залишився в пітчер молоко повинно мати обсяг і густоту, необхідні для приготування латте. Якщо піни занадто багато, слід виконати грумінг молока або ж утримувати піну ложкою під час вливання молока в латте.
- Влити в латте необхідну кількість молока і подати порцію гостю.
Альтернативний спосіб приготування декількох напоїв з використанням одного пітчера полягає в тому, щоб обмежити ложкою прохід для найбільш спіненої частини молока, заповнити кожну чашку приблизно на третину обсягу, після чого завершити приготування напоїв – спочатку тих, для яких потрібно найбільш густа піни, потім тих, де густа піна не потрібна. Такий спосіб найбільш зручний в тих випадках, коли потрібно приготувати понад двох напоїв одночасно.
Методика перерозподілу молока - Переливаємо приблизно одну третину молока з великого пітчера в маленький.
- Виконуємо обертання молока у великому пітчер, щоб перевірити консистенцію молока, перш ніж починати вливання.
- Вливаємо в капучино молоко з великого пітчера, використовуючи метод вільного струменя.
- Зливаємо все молоко, що залишилося в маленький пітчер.
- Виконуємо обертання молока в маленькому пітчер. При необхідності виконуємо грумінг молочної піни.
- Вливаємо молоко в латте.
Методика вливання молока з використанням ложки для приготування кількох напоїв - Вливаємо в латте невелика кількість злегка спіненого молока, щільно перекриваючи ложкою прохід для густої піни. Додавання молока запобігає окисленню еспресо в складі латте.
- Вливаємо молоко в капучино з використанням ложки.
- Вливаємо молоко в латте за допомогою ложки. Якщо на першому етапі достатню кількість рідкого молока, то на даному етапі ложка може не знадобитися.
- При наявності достатнього досвіду бариста зможе створювати латте-арт, користуючись циліндричним пітчер.