Приготування еспресо

приготування еспресо

Приготування еспресо, за наведеним нижче рецептом вийде дві порції кави. Їх можна подати в двох окремих чашках або водної – подвійним еспресо. Розглянемо докладніше приготування еспрессо.

Приготування еспресо – докладний рецепт

  1. Налийте води слабкої мінералізації, яка підходить для заварювання кави, в резервуар еспресо-машини. Увімкніть машину, щоб бойлер підігрів воду.
  2. Подрібніть зерна перед заварюванням. Зважте кави.
  3. Переконайтеся, що кошик портафільтра чиста. Протріть її тканинною серветкою і приберіть каву.
  4. Зважте холдер (портафільтр) без кави; якщо це неможливо, то поставте кошик на ваги.
  5. На точних вагах виміряйте вагу меленої кави. Максимально припустиме відхилення від ваги за рецептом – 0,1 г (будь це ваш власний рецепт, доведений до досконалості, або рецепт від обжарщіка). Може здатися, що така гранична точність зовсім ні до чого, але все ж вона потрібна. Електронні ваги коштують недорого, проте з їх допомогою частіше виходитиме смачну каву.
  6. Зніміть холдер з терезів і темперою кави, не забуваючи тримати кисть прямо. Залиште темпер на поверхні – кут між холдером і темпером покаже, чи достатньо вирівняний рівень меленої кави.
  7. Зважте чашку або чашки, в які буде наливатися напій.
  8. Увімкніть машину і пропустіть трохи води через группц. Це стабілізує температуру води і змиє частинки меленої кави, що залишилися після попереднього заварювання.
  9. Акуратно вставте холдер в еспресо-машину і поставте чашку (чашки).
  10. Підготуйте таймер. Якщо машина не показує час заварювання, використовуйте секундомір на мобільному телефоні або кухонні годинник.
  11. Почніть заварювати каву якомога швидше і засічіть час. Варіть каву стільки, скільки рекомендовано обжарщіком. Якщо ніяких особливих вказівок немає, орієнтуйтеся на 27-29 секунд.
  12. Після закінчення заданого часу вимкніть машину. Через кілька секунд з холдера перестане капати кави, тоді ще раз зважте чашки, щоб перевірити, скільки напою вийшло.
    У магазині SABA ви можете знайти різні варіанти смачного, свіжого, натурального кави, а також гарячий шоколад. За доступною ціною в Україні.

приготування еспресо

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *