Приготування еспресо (продовження) - Магазин кави і шоколаду SABA

Приготування еспресо (продовження)

вливання молока

Приготування еспресо (продовження). Є багато способів, але ми продовжимо говорити більш детально про приготування еспресо (продовження), у статті, яка обговорювалася раніше.

• Розрівняти поверхню, видалити надлишки кави. Мета маніпуляцій – сформувати якомога ідеально рівну поверхню меленої кави, не надаючи на неї вертикального тиску, щоб уникнути передчасного пресування. Техніка баріста у разі визначається індивідуальними особливостями будови його пальців і долоні. Можна використовувати вказівний палець, мізинець або ребро долоні – все, що має необхідну прямизну. Декількома зворотно-поступальними або круговими рухами «гірка» кава переміщається по поверхні.
• Потім надлишки змітаються в бункер для меленої кави.

Формування кавової пігулки

• Визначити холдер про робочий стіл або край стільниці. Запресувати каву темпером (дія називається темперування) із зусиллям 14-20 кг.
• Легким рухом по дотичній стукнути ручкою темпера по холдеру, щоб зі стінок фільтра обсипалися незапресовані залишки. Вдруге запресувати каву темпером із зусиллям 14-20 кг.
• Переконайтеся, що кава в холдері запресована рівно. Переконатись, що обідок холдера чистий від кавових крихт. Можна перевернути холдер: правильно підготовлена таблетка кави не випаде з нього.

Підготовка групи до роботи

• Пролити гарячу воду через групу протягом 3-4 секунд, щоб відновити робочий температурний режим. Насухо протерти сітку розсікача групи рушником.

Екстракція кави

• Вставити та закріпити холдер у групі. Відразу включити протоку води.
Зволікання з включенням протоки призведе до того, що кава в холдері почне пригоряти через високу температуру групи.
• Взяти чашку з полиці прогріву та підставити під носик холдера. З моменту включення протоки до виходу напою проходить 4-6 секунд.
Екстракція повинна займати 25+-3 секунди, порція напою становить 25-30 мл. Бариста може контролювати час на око, включаючи та вимикаючи протоку кнопкою ручної протоки. У напівавтоматичних еспресо-машинах протока зупиняється автоматично (по закінченні певного часу або після протоки певного об’єму води), відповідно до запрограмованих параметрів.

Магазин натуральної зернової кави та гарячого шоколаду SABA. Доставка по всій Україні. Сертифікат якості продукції. Замовляйте якісне та найголовніше смачне.

Прийом Стокфлета

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *