Процедура між обсмажуванням - Магазин гарячого шоколаду SABA

Процедура між обсмажуванням

stadii-procesu-obsmazuvannya

Процедура між обсмажування, не менш важливою, ніж протокол початкового прогріву ростера, є процедура між обсмажування. Ви повинні наслідувати однакову процедуру після кожного батча, щоб «скинути» теплову енергію ростера до бажаного рівня перед завантаженням наступного батча. Поговоримо більш детально про те, що таке процедура між обсмажування.

Я рекомендую вам слідувати нижчеописаному ефективному шаблону процедури між обсмаженнями. Ви можете скоригувати цю процедуру відповідно до конкретних потреб вашого ростера. Я наполегливо рекомендую використовувати таймер, щоб гарантувати, що ви виконуватимете кожне регулювання в один і той же час, щоразу.

Порядок дій:

  1. Зменшіть рівень повітряного потоку до мінімального рівня, який ви використовуєте під час обсмажування батча.
  2. Після вивантаження батча на 1 хвилину вимкніть газ. Відрегулюйте рівень газу до уставки, яка за 60-90 секунд призводитиме до показань термодатчика, що дорівнює запланованій вами температурі завантаження.
  3. Після досягнення температури завантаження дайте порожньому ростеру попрацювати 1 хвилину.
  4. Завантажте наступний батч.
    Цей протокол початкового прогріву, і протокол між обсмажування – допоможе вам системно підійти до даних процесів. Без сумніву, оператору доведеться підлаштувати ці протоколи під свій ростер, щоб досягти ідеальної сталості обсмажування батчів. Шляхом деяких експериментів, ці протоколи дозволять будь-якому обжарювачу отримувати обсмажування, що відповідають профілю, що має намір, практично ідентично для кожного батча. При цьому загальний час обсмажування кожного батча варіюватиметься не більше ніж на 5 – 10 секунд.
    Трюк, застосовуваний для нормалізації результату обсмажування кількох перших батчів кожного сеансу обжарювання, полягає, очевидно, у перегріві ростера під час стадії розігріву ростера. А потім у стабілізації його до нормальної температури обсмажування. Наскільки мені відомо, немає практичного прецизійного способу виміряти теплову енергію ростера. Однак оператор може провести деякі експерименти, щоб створити протокол приведення теплової енергії ростера у рівноважний діапазон.
    Я рекомендую таку процедуру створення ефективного протоколу прогріву вашого ростера:
  5. Встановіть рівень повітряного потоку, що дорівнює середньому рівню, який ви використовуєте під час ваших обжарок.
  6. Використовуючи вставку рівня газу від середньої до високої, прогрівайте ростер доти, поки термодатчик зерен покаже на 50°F (28°C) вище запланованої температури завантаження.
  7. Дайте порожньому ростеру попрацювати за цієї температури протягом 20 хвилин.
    Цей протокол початкового прогріву, і протокол між обсмажування – допоможе вам системно підійти до даних процесів. Без сумніву, оператору доведеться підлаштувати ці протоколи під свій ростер, щоб досягти ідеальної сталості обсмажування батчів. Шляхом деяких експериментів, ці протоколи дозволять будь-якому обжарювачу отримувати обсмажування, що відповідають профілю, що має намір, практично ідентично для кожного батча. При цьому загальний час обсмажування кожного батча варіюватиметься не більше ніж на 5 – 10 секунд.

Також у нас на сайті є цікава сатття: Досягнення сталості результатів обсмажування.

srednayay-bezimyannaya-stadiya

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *