Правила для професіонала - Магазин гарячого шоколаду SABA

Правила для професіонала

роль барісти

Правила для професіонала, як виявити належну повагу до гостя та самого напою, а також дотриматися вимог техніки безпеки. Поговоримо детальніше про правила для професіонала.

Кава – продукт, який легко абсорбує із зовнішнього середовища сторонні запахи, тому:

• До початку зміни та під час неї не можна користуватися парфумами та туалетною водою;
• Не використовуйте крем для рук.

Робота бариста зв’язна з окропом та водонагрівальними пристроями, тому:

• Робоче взуття бариста має бути закритим, навіть влітку;
• Ноги мають бути прикриті брюками або довгою спідницею;
• Важливо пам’ятати, що фартух – це не просто краса і зручність, але ще й додатковий захист.

Здоров’я гостя та задоволення, які він отримує від напою, над усе, тому:

• Ретельне миття рук – основне правило баріста;
• На руках бариста не повинно бути жодних порізів та ознак шкірних захворювань;
• Довге волосся має бути зібране в пучок або прибране під головний убір;
• На нігтях не повинно бути лаку.

Навіть маленькі знаки уваги приємні гостю, тому:

• Коли гість відчуває складність при замовленні напою, баріста виступає ввічливим порадником;
• Баріста при нагоді завжди демонструє володіння прийомами латте-арт.
• На прохання гостя баріста завжди може відійти від стандартної рецептури.

Діти – це особлива категорія гостей, тому бариста:

• Пам’ятає, що дитячий напій не повинен бути гарячішим за +60 градусів;
• Завжди подає дитячий напій спочатку дорослому.

Навіщо ми ходимо до кафе/бару?

Сучасні технології прийшли і до нас додому як домашніх кофемашин. Проте споживання кави у закладах зростає. Причина в тому, що кав’ярні не продають кави лише як продукт. Кава – це атмосфера. Атмосфера спілкування, радості, іноді задумливості. Функціонал баріста сьогодні змінився. Він не просто людина, яка має високу кваліфікацію і готує каву, а людина, яка готова і хоче підтримувати унікальний концепт кав’ярні. Ось тому люди продовжують ходити туди.
Італія – добрий приклад розвитку цієї культури. Довгий час вважалося, що суперавтомат – це не те обладнання, яке приживеться в італійських кав’ярнях. Розробки, які робилися італійськими компаніями з суперавтоматичних кофемашин, були призначені в основному для зовнішнього ринку.

Магазин кави та гарячого шоколаду SABA. Доставка по всій Україні. Сертифікована продукція

Американо и Кортадо

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *