Підтримка температури в кавоварці з теплообмінником

Підтримка температури в кавоварці з теплообмінником

Підтримка температури в кавоварка з теплообмінником

Підтримка температури в кавоварці з теплообмінником, третій етап. Якщо кавоварка з теплообмінником не оснащена обмежувачами часу протоки, то бариста набагато складніше домогтися прийнятної стійкості температурного режиму. У цьому випадку він повинен варіювати тривалість протоки стосовно кожного шоту; такий метод називається температурним серфінгом. Поговоримо більш детально, що таке підтримка температури в кавоварці з теплообмінником.

Для виконання температурного серфінгу при протоці треба спочатку дочекатися, щоб кипляча вода перестала розбризкується і потекла рівномірним струменем, а потім продовжувати слив протягом ще декількох секунд. Припинення розбризкування вказує на те, що води в теплообміннику повністю змінилася. Чим довше тече вода, тим прохолодніше (до якійсь мірі) вона стає. Як тільки слив припинитися, вода в теплообміннику знову почне нагріватися. Отже, щоб домогтися необхідної температури, бариста доводиться враховувати, як тривалість зливу, так і тривалість паузи між зливом і початком приготування шота.

Для підвищення ефективності при великого робочого навантаження бариста повинен виконувати процедуру зливу води з мінімальною подальшої паузою; такий спосіб відомий як «злити і негайно заварити». Він полягає в тому, що бариста вливає окріп до отримання необхідної температури води, а потім негайно вставляє портафільтр і включає помпу. При приготуванні еспрессо в домашніх умовах, коли не треба дбати про високу швидкість, можна дозволити собі експерименти з різними комбінаціями тривалості зливу і подальшої паузи.

Дуже корисно акуратно вимірювати температуру води, досягнуту з використанням різних режимів протоки, перш ніж вибрати якийсь певний режим.

Найпростіше виконати такі виміри з використанням термофільтр марки «Скейс». Інші високопродуктивні бусінковие термістори також підходять для це цілі, але для їх використання потрібна нова доза свежемолотого кави на кожен шот, щоб змоделювати реальний опір протоці, – це необхідно для точного виміру температури. Таким чином, вимір температури дуже швидко може перетворитися на неприємну і дорогу процедуру. У наступній статті ми поговоримо про порівняння плоского і пікоподібного температурних профілів. Магазин натуральної зернової кави SABA.

Підтримка температури в кавоварка з теплообмінником

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *