Обжарка зерен в домашніх умовах

Обжарка зерен домашніх умовах

Обжарка зерен в домашніх умовах, в минулому багато сімей купували зелену каву і обсмажували зерна будинку. Однак після Другої світової війни на перше місце вийшло зручність. Обсмажувати каву вдома захоплююче і недорого. Хоча доведеться дуже постаратися, щоб домогтися якості кращих комерційних обжарщіков. Поговоримо більш детально, що таке обжарка зерен в домашніх умовах.

Удома ви можете обсмажувати дуже малі партії зеленої кави в порівнянні з тим, сто купуєте у обжарщіков. Це дозволить розкуштувати безліч різних сортів і попутно вчитися в них розбиратися. Як і з будь-яким хобі, вас напевно чекають гіркі невдачі і несподівані успіхи.

 

Домашні ростери

Обсмажити зерна можна практично в усьому, що нагрівається до високих температур. Можна запекти зерна до коричневого кольору в духовці, але результат, швидше за все, не потішить. Багато хто починає з більш просунутих способів – наприклад, використовують теплову гармату, регулярно перевертаючи зерна у міру обсмажування, або спеціальні апарати для попкорну. Їх можна недорого купити з рук, і вони непогано справляються з обжаркой: маленькі партії будуть готові досить швидко – за 4-5 хвилин. Домогтися рівномірного світлого обжарювання буде непросто, зате любителі темного зерна залишаться задоволені.
Якщо ви дійсно хочете якісно обсмажувати зерна будинку, доведеться обзавестися спеціальним ростером. Взагалі, варто почати з малого, щоб зрозуміти, доставлять вам цей ритуал і процес в цілому задоволення. Починати шлях в неізаднное завжди легко і весело, і немає нічого страшного, якщо потім ви віддасте перевагу залишити цю справу професіоналам.
Існує два основних типи домашніх ростерів: барабанні і повітряні.

Ідеальне обсмажування

У повітряному ростері правильно обсмажувати зерна 8-12 хвилин. Барабанні ростери працюють повільніше, обсмажування займає хвилин 10-15 в залежності від розміру порції. Якщо кава вийшов гірким, значить, обсмажування занадто темна. Брак аромату і солодощі означає, що зерна обсмажувалися довго. Кислий, терпкий і трав’янистий смак свідчить про те, що, швидше за все, обсмажування пройшла дуже швидко. Проби, спроби і помилки – це нормальна складова процесу, яка допоможе визначитися з уподобаннями.

Обжарка зерен домашніх умовах

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *