Два види ростерів

Два види ростерів, повітряні і барабанні. Поговоримо в цій статті більш детально про ці два види ростерів.

Повітряні ростери

Багато в чому вони повторюють принцип роботи комерційних повітряних ростерів, тільки в меншому масштабі. Гаряче повітря перемішує і обсмажує зерна. Ці ростери коштують дешевше, ніж барабанні, тому з них добре починати знайомство з процесом обсмажування.

Деякі ростери непогано справляються з димом і запахом, які супроводжують процес, але ми все одно радимо обсмажувати зерна в добре провітрюваному приміщенні. Однак майте на увазі, що зовні і при низьких температурах обсмажування йде повільніше.

Барабанні ростери

За своїм зовнішнім виглядом і пристрою вони нагадують комерційні ростери барабанного типу, але якість і маса матеріалів, з яких зроблені, отліччаются. У барабані зерна нагріваються і постійно крутяться, що забезпечує рівномірну обжарку.
На деяких барабанних ростер можна вибирати програми і таким чином створювати власні профілі обсмажування. Під час всього процесу ви регулюєте температуру, машина запам’ятовує дії і буде згодом відтворювати ваші улюблені профілі.

Трохи про кавову Африку.

Ефіопія традиційно вважається батьківщиною кави, але його вирощують і в Центральній, і в Східній Африці. Кавові зерна з Кенії, Бурунді, Малаві, Руанди, Танзанії і Замбії вже давно знайшли свої ринки збуту. У кожній країні є свої особливості вирощування і свої різновиди кави, що надає покупцям широкий вибір. У цій частині книги розповідається про основні кавових регіонах окремих країн і особлива увага приділяється місцевим особливостям збору врожаю, смаку кави і можливості простежити шлях походження зерен.

Бурунді

Кава з’явився в Бурунді в 1920-ті роки за часів колоніального правління бельгійців. У 1962 році Бурунді здобула незалежність, і кавове виробництво перейшло в приватні руки. Ситуація змінилася в 1972 році разом з політичною обстановкою, проте після 1991 року недержавний сектор знову став займатися виробництвом кави. У доброї кави з Бурунді комплексний ягідно-фруктовий смак і відмінна соковитість. Далі поговоримо про кожен регіон де вирощує натуральне зернове кави.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *