Обробка та зберігання зеленої кави впливає на якість завареної кави, а також на те, як саме слід обсмажувати зерна. Після закінчення обробки зелених зерен ростер повинен ретельно контролювати його упаковку та умови зберігання, щоб уникнути погіршення якості зерен до обсмажування. Поговоримо більш детально про те, що таке обробка та зберігання зеленої кави.
Методи первинної обробки
Промивання, натуральне сушіння, і натуральна депульпація – це три методи первинної обробки для отримання елітної кави.
Вологе оброблення (промивання)
Промивання, або волога обробка, складається з таких кроків:
- Депульпація ягід на спеціальних машинах, щоб видалити шкірку.
- Видалення шару прилипшого слизу, шляхом ферментації або механічним способом.
- Промивання зерен, щоб видалити слиз, що відшаровується.
- Сушіння зерен у шкірці зерна, механічно протягом 1-2 днів або на сонці протягом 3-16 днів.
Сухе оброблення (натуральний процес)
Натуральний процес, або суха обробка, полягає в частковому або повному висушуванні ягід кави на дереві, а потім вилущуванні ягід (щоб видалити висохлу шкірку). Як альтернатива, ягоди збираються на стадії стиглості, потім сушаться і вилущуються.