Напої на основі еспресо - Магазин гарячого шоколаду SABA

Напої на основі еспресо

напої на основі еспрессо

Напої на основі еспресо, від пінної вершкової шапки до непроглядної чорноти, від півлітрового склянки до крихітної чашечки на один ковток – напої на основі еспресо можуть бути дуже і дуже різними. Далі поговоримо більш детально про напої на основі еспресо.

Еспрессо

Існує багато визначень еспресо, деякі з них дуже вузькі, інші надто загальні. Я б сказав, що еспресо – це кавовий напій, що відрізняється невеликим об’ємом, міцний і приготовлений із зерен дрібного помелу під високим тиском води. Також у еспресо повинна бути крему (тобто пінка). А якщо бути ще точнішим, то зазначу, що співвідношення ваги меленої кави до ваги готового напою має бути приблизно 1: 2. Ми б краще залишив відкритим визначення еспресо і способи його приготування, ніж виправляв інших: кожен має право дотримуватися своїх поглядів на цей рахунок.

Рістретто

У перекладі і італійського «ристретто» означає міцний, густий. Ідея полягає в тому, щоб зварити каву міцніше і менше за обсягом у порівнянні з еспресо. Для цього на ту ж кількість мелених зерен беруть менше гарячої води. Помел повинен бути дрібніше, тоді за час заварювання встигають розкритися всі аромати.

Лунго

Лунго, або «довгий» кави, до недавнього часу вважався вкрай непопулярним в світі «спешалті кави». Його готували в кавомашині, але використовуючи в два або три рази більше води на ту ж кількість кави, щоб отримати більш «довгий» напій. В результаті фортеця зменшувалася. І хоча споживач довше насолоджувався своїм напоєм, лунго вважався нижче за якістю через недостатню щільності і післясмаку.

Втім, останнім часом в середовищі «спешалті» з’явилася нова тенденція – заварювати лунго на зернах світлого обжарювання. У підсумку ми отримуємо складний і збалансований напій, який може бути дуже смачним. Якщо ніяк не виходить домогтися потрібної кислотності еспресо, спробуйте зробити більш «довгий» напій, додавши більше води на ту ж кількість кави. Помел повинен бути більшим, щоб дати воді пройти швидше і не допустити надмірної екстракції.

напої на основі еспрессо

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *