Кавомолка для еспрессо, повинна дрібно молоти зерна і легко регулюватися, щоб ми могли вносити зміни в розмір помелу. Поговоримо більш детально про кавомолка для еспрессо.
Моделі подорожче відрізняються точним настроюванням помелу і потужністю мотора, який до того ж працює тихіше, ніж в моделях дешевше. На першому місці стоять жорнові кавомолки з ріжучими дисками всередині. Вони дають дуже тонкий помел, який може зробити напій гірким.
Багато любителів еспроссо купують невелику стандартну комерційну кавомолку замість висококласної моделі для домашнього використання. Але ж і серед кухонних кавомолок зустрічаються дуже хороші. В ідеалі постарайтеся знайти кавомолку, яка передбачає подрібнення зерен на замовлення, тобто в ній немає великої ємності для меленої кави, а замість цього воно відразу виявляється в кошику холдера.
Порада: еспресо-машина – це і красива річ, і корисний інструмент, і диво техніки, але вона стане марною тратою грошей без якісної кавомолки.
Я завжди раджу спочатку купити нову кавомолку і тільки потім машину. З хорошою кавомолкою кави в машині з термоблоком вийде смачніше, ніж з дешевої кавомолки та першокласним двухбойлерним агрегатом. Гроші, витрачені на кавомолку, стануть хорошою інвестицією, якщо ви хочете готувати смачну каву вдома.
Один капучино в день
В Італії є традиція вранці пити капучіно, а протягом дня еспресо. По-моєму, це приголомшливий приклад впливу дієти на культуру. Як і багато жителів Південної Європи, італійці не переносять лактозу. Однак людина з непереносимістю лактози цілком може дозволити собі трохи молока без шкоди для здоров’я, в даному випадку – один капучино в день. Друга і третя чашка капучіно, хоча в Італії і прийняті маленькі порції, можуть привести до розладу шлунка. Тому в італійській культурі закріпилася невелика табу – пити капучіно цілий день не варто.
Ідеальна обсмажування
У повітряному ростері правильно обсмажувати зерна 8-12 хвилин. Барабанні ростери працюють повільніше, обсмажування займає хвилин 10-15 в залежності від розміру порції. Якщо кава вийшов гірким, значить, обсмажування занадто темна. Брак аромату і солодощі означає, що зерна обсмажувалися довго. Кислий, терпкий і трав’янистий смак свідчить про те, що, швидше за все, обсмажування пройшла дуже швидко. Проби, спроби і помилки – це нормальна складова процесу, кооторая допоможе визначитися з уподобаннями.