Можливість зміни ступеня екстракції та міцності напою - Магазин SABA

Можливість зміни ступеня екстракції та міцності напою

Метод вливання через ложку

Можливість зміни ступеня екстракції та міцності напою. Співвідношення між ступенем екстракції та міцністю напою може вводити в оману. На графіках праворуч показано, як можна змінювати ці показники за рахунок зміни тонкощі помелу та пропорцій напою. Поговоримо детальніше про можливість зміни ступеня екстракції та міцності напою.

Помол кавових зерен

Щодо однорідний помел дає найкращу якість фільтрової кави. Занадто великий розкид у розмірах кавових частинок призводить до того, що в одних частинах кавового шару відбувається до того, що в одних частинах кавового шару відбувається надмірна екстракція, а в інших недостатня.

Оптимальний рівень помелу завжди визначається методом сліпої дегустації, хоча на додаток до нього можна використовувати рефрактометр для визначення міцності напою. Якщо кава має гіркий або терпкий смак або викликає відчуття сухості на язику, значить екстракція була надмірною і помел занадто дрібний. Якщо напій здається слабким або рідким, значить, помел занадто великий.

Якщо ж поряд з відчуттям надмірної екстракції напій здається слабким, можливо, затупилися жорна кавомолки, і їх необхідно замінити або наточити.

Крім перевірки шляхом дегустації, правильність налаштувань кавомолки можна негайно перевірити візуально, оглянувши вологі залишки меленої кави після закінчення циклу заварювання. Якщо кавові зерна були обсмажені за три – сім днів до розмелювання, а розмелювання безпосередньо перед заварюванням. То більшість вологої поверхні меленої кави буде покрита піною.

  • Якщо піни мало або вона зовсім відсутня, а кавовий порошок лише трохи змочений (як мокрий пісок), це означає, що помел занадто великий.
  • Якщо поверхня кавового порошку порита дрібними заглибленнями та (або) має мулисту консистенцію, це означає, що помел занадто тонкий.
  • Наявність острівців незмоченого порошку свідчить про занадто тонке помеле і про те, що поверхня кавового шару розташовувалась надто близько до голівки-розпилювача. Або вказує на засмічення деяких отворів розпилювача.
    Далі поговоримо про температуру води для заварювання кави крапельним способом. Магазин натуральної зернової кави SABA.

Магазин натуральної зернової кави та гарячого шокладу SABA. Доставка по всій Україні. Сертифікована продукція.

Порівняння італійської та американської техніки приготування еспрессо

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *