Метод спінювання молока, зазначений спосіб підходить для машин з традиційними паровими трубками. Якщо ж є спеціальні насадки або функція автоматичного спінювання (капучинатор), дотримуйтесь інструкцій виробника. Поговоримо більш детально про метод спінювання молока.
Пошаговий спосіб спінювання молока.
- Направте парову трубку на зливну грати або загорніть в тканину і ненадовго відкрийте клапан. Так ви позбавитеся від конденсату всередині трубки. Цей процес називається «продув».
- Налийте холодну свіже молоко в чистий пітчер з нержавіючої сталі. Заповніть його не більше ніж на 60%.
- Опустіть кінчик парової трубки в молоко.
- Відкрийте подачу пара на повну і повільно опускайте пітчер, поки трубка не опиниться на самій поверхні молока. Ви почуєте характерний звук, коли парова трубка почне подавати пару в молоко. Воно почне збільшуватися в об’ємі. Якщо хочете продовжити вспенивание, опустіть пітчер ще трохи.
- Отримавши потрібну кількість піни, що в ідеалі повинно відбутися до того, як молоко стане теплим, ще раз опустіть парову трубку трохи глибше поверхні, щоб нагріти піну. Помістіть її трохи ближче до однієї зі стінок пітчера. Ви побачите, як молоко почне рухатися. Тепер процес повинен бути практично безшумним.
- Щоб перевірити температуру молока, доторкніться вільною рукою до дна пітчера. Нагрівайте молоко, поки температура пітчера комфортна. У цей момент температура молока буде близько 55 градусів. Приберіть руку з дна пітчера і продовжуйте вспінювати ще 3-5 секунд в залежності від того, наскільки гаряче молоко віддаєте перевагу.
- Вимкніть подачу пари і поставте пітчер. Протріть парову трубку чистої тканинною серветкою, оберніть в неї паровик і увімкніть його, щоб прибрати залишилася в трубці молочну піну.
- Нічого страшного, якщо в піні виявилося кілька великих і некрасивих міхурів. Через секунди молоко почне розшаровуватися. І натяжні поверхні піни ослабне. Пара легких постукувань пітчера по столу – і бульбашки луснуть.
- Якщо хочете налити і молоко, і піну в напій, то ми настійно рекомендуємо переконатися, що вони перемішалися. Після постукування за допомогою обертальних рухів перемішайте молоко і піну, немов ви обертає келих вина перед дегустацією. Рухи можуть бути досить сильними, так як рідке молоко і Мікроп повинні повністю перемішатися. Повертайте пітчер, поки молочна піна не придбає глянцеву поверхню, і додайте її в напій.