Латте-арт, варіанти візерунків на каві з молока. Поговоримо більш детально про латте-арт, варіанти різних візерунків із молока на каві.
«Сердечко»
• Направити потік збитого молока до центру дна чашки.
• Легко похитуючи пітчером з невеликою амплітудою, сформувати невелике коло, що випливає молоком, не виходячи за межі уявного кола в центрі чашки.
• Майже наповнивши чашку, підняти пітчер і перекреслити коло по діаметру невеликою кількістю молока. Коло витягнеться у напрямку завершального руху.
«Яблуко»
• Влити невелику порцію молока біля дальньої стінки чашки, щоб сформувати «плодоніжку» яблука.
• Перемістити потік молока в центр чашки.
• Легко похитуючи пітчером з невеликою амплітудою, сформувати коло, що випливає молоком, не виходячи за межі уявного кола в центрі чашки.
• Наповнити чашку
Сучасний латте-арт
Сучасний латте-арт – це нанесення малюнків на поверхню молока різнокольоровими сиропами, гарячим шоколадом, корицею або какао-порошком.
У сучасному латті-арт використовуються різні техніки:
• Розчерк зубочисткою або тонкою паличкою на поверхні молока. Замість “барвника” використовується темна точка на поверхні, що залишилася після вливання в чашку еспресо при приготуванні латте.
• Створення спеціальних трафаретів, що дозволяють відтворювати на молоці силуети з какао-порошку.
• Розпис поверхні молока сиропами або їстівними фарбами. Звичайні сиропи, які використовуються в барах та кав’ярнях, для цієї мети не підходять, бо мають надто велику щільність і тонуть у молоці. Майстри латте-арт зазвичай готують спеціальні сиропи з додаванням невеликої кількості крохмалю.
Робота з вершками
Збиті вершки не лише чудова смакова добавка до кави, а й традиційний декоративний елемент. Використання збитих вершків особливо характерне для віденської культури кави.
Кондитерський сифон (кремер)
- Корпус
- Ручка дозатора
- Гніздо
- Утримувач
- Газовий патрон
- Наконечник.
Найбільш ходові розміри кондитерських сифонів: на 0,5 та на 1,0 л.
Підготовка сифону до роботи
Наводяться загальні рекомендації; під час роботи слідуйте докладним інструкціям фірми-виробника. - Перевірити чистоту сифона.
- Наповнити сифон кількістю вершків, зазначеним виробником, та закрити кришку.
- Вставити газовий патрон у гніздо та закрутити утримувач.
- Перевернути сифон.
- Струсити сифон 3 рази.
- Позначити час заповнення сифона.
Магазин натуральної зернової кави та гарячого шоколаду SABA. Доставка по всій Україні. Сертифікат якості.