Латте-арт, варіанти - Магазин гарячого шоколаду SABA

Латте-арт, варіанти

Стандарти приготування фільтрової кави

Латте-арт, варіанти візерунків на каві з молока. Поговоримо більш детально про латте-арт, варіанти різних візерунків із молока на каві.

«Сердечко»

• Направити потік збитого молока до центру дна чашки.
• Легко похитуючи пітчером з невеликою амплітудою, сформувати невелике коло, що випливає молоком, не виходячи за межі уявного кола в центрі чашки.
• Майже наповнивши чашку, підняти пітчер і перекреслити коло по діаметру невеликою кількістю молока. Коло витягнеться у напрямку завершального руху.

«Яблуко»

• Влити невелику порцію молока біля дальньої стінки чашки, щоб сформувати «плодоніжку» яблука.
• Перемістити потік молока в центр чашки.
• Легко похитуючи пітчером з невеликою амплітудою, сформувати коло, що випливає молоком, не виходячи за межі уявного кола в центрі чашки.
• Наповнити чашку

Сучасний латте-арт

Сучасний латте-арт – це нанесення малюнків на поверхню молока різнокольоровими сиропами, гарячим шоколадом, корицею або какао-порошком.

У сучасному латті-арт використовуються різні техніки:

• Розчерк зубочисткою або тонкою паличкою на поверхні молока. Замість “барвника” використовується темна точка на поверхні, що залишилася після вливання в чашку еспресо при приготуванні латте.
• Створення спеціальних трафаретів, що дозволяють відтворювати на молоці силуети з какао-порошку.
• Розпис поверхні молока сиропами або їстівними фарбами. Звичайні сиропи, які використовуються в барах та кав’ярнях, для цієї мети не підходять, бо мають надто велику щільність і тонуть у молоці. Майстри латте-арт зазвичай готують спеціальні сиропи з додаванням невеликої кількості крохмалю.

Робота з вершками

Збиті вершки не лише чудова смакова добавка до кави, а й традиційний декоративний елемент. Використання збитих вершків особливо характерне для віденської культури кави.

Кондитерський сифон (кремер)

  1. Корпус
  2. Ручка дозатора
  3. Гніздо
  4. Утримувач
  5. Газовий патрон
  6. Наконечник.
    Найбільш ходові розміри кондитерських сифонів: на 0,5 та на 1,0 л.
    Підготовка сифону до роботи
    Наводяться загальні рекомендації; під час роботи слідуйте докладним інструкціям фірми-виробника.
  7. Перевірити чистоту сифона.
  8. Наповнити сифон кількістю вершків, зазначеним виробником, та закрити кришку.
  9. Вставити газовий патрон у гніздо та закрутити утримувач.
  10. Перевернути сифон.
  11. Струсити сифон 3 рази.
  12. Позначити час заповнення сифона.

Магазин натуральної зернової кави та гарячого шоколаду SABA. Доставка по всій Україні. Сертифікат якості.

Стандарти приготування фільтрової кави

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *