Критерії оцінки кавомолки - Магазин гарячого шоколаду SABA

Критерії оцінки кавомолки

Критерії оцінки кавомолки

Критерії оцінки кавомолки, при приготуванні еспрессо в домашніх умовах. Коли рідко робиться більше двох-трьох порцій на годину, відмінності в роботі різних професійних кавомолок непомітні. У домашніх умовах для компенсації неважливою роботи кавомолки можна навіть використовувати неважливою роботи кавомолки можна навіть використовувати такий віднімає масу часу спосіб, як розрівнювання поверхні за методом Вайса. Тому вдома легко домогтися незмінно високих результатів з будь-якої професійної кавомолки прийнятної якості. Поговоримо більш детально про критерії оцінки кавомолки.

З іншого боку, бариста в кафе, який часто має приготувати кілька порцій в дуже маленьким проміжок часу, треба ретельніше підходить до вибору кавомолки. Професіоналу потрібно кавомолка. Забезпечує рівномірний розподіл і відсутність нагріву, меленої кави при її інтенсивної експлуатації.

Нижче наводиться кілька найважливіших критеріїв оцінки якості кавомолки.

Мінімальний нагрів меленої кави. Подрібнення зерен неминуче супроводжується невеликим нагріванням порошку в результаті тертя і розриву молекулярних зв’язків, однак додатковий нагрів меленої кави через контакт з дуже гарячою поверхнею кавомолки небажаний. Таке нагрівання погіршує букет напою, а його ароматичні компоненти швидше випаровуються. Це може також сприяти виступанію масла на поверхні частинок кави, через що утворюються склеєні грудочки кавового порошку, що призводить до неправильної фільтрації. Грудочки погано змочуються, внаслідок чого великі ділянки кавового шару залишаються сухими в процесі фільтрації.

У кавомолки вдалій конструкції не повинно бути ніяких ділянок, де при інтенсивній експлуатації генерується і затримується тепло. Найгостріші жорна, зменшення швидкості обертання і збільшення корисної площі поверхні жорен, оскільки в деяких кавомолках велика частина їх поверхні виявляється нефункціональної через занадто велику відстань між жорнами, що перешкоджає подрібнення зерен.

Забезпечення правильного грансостава. Конструкція професійних еспресо-кавомолок забезпечує вихід фракцій двох розмірів. Це означає, що розміри частинок в основному близькі до двох встановленим значенням. При такому грасоставе більші частки сприяють правильному проходженню потоку, а завдяки присутності більш дрібних частинок збільшується питома площа поверхні, необхідна для швидкої екстракції. Як вже говорилося, для забезпечення оптимального грансостава кавомолка повинна мати гострі жорна; якщо жорна тупі, грансостав стає більш однорідним.

Критерії оцінки кавомолки

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *