Класичний спосіб заварювання в аеропрессе

Класичний спосіб заварювання в аеропрессе

Класичний спосіб заварювання зернової кави в аеропрессе. Цей метод дозволить вам заварити більший обсяг кави, ніж перевернутий спосіб, описаний нижче. Він легше і зажадає менше маніпуляцій, тому ймовірність безладу на кухні мінімізується. Тому поговоримо більш докладніше про класичний спосіб заварювання в аеропрессе.

Класичний спосіб заварювання в аеропрессе

На смак кави, приготованого в аеропрессе, впливає так багато факторів, що дуже хочеться поекспериментувати з ними з усіма відразу. Чим сильніше тиснути на поршень, тим швидше відбудеться екстракція і заварювання. Те ж саме буде при збільшенні часу заварювання і при використанні кави дрібного помелу. По правді кажучи, завжди краще змінювати щось одне; адже якщо є величезне поле умов для експериментів, можна щоразу готувати незвичайний кави.

  1. Змелити зерна і зважте перед заварюванням.
  2. Вставте паперовий фільтр в перфоровану кришку і зафіксуйте її на циліндрі аеропресса.
  3. Залийте в конструкцію невелику кількість гарячої води. Це прогріємо циліндр і змочить паперовий фільтр.
  4. На електронні ваги помістіть чашку, аеропресс поставте на неї і засипте мелену каву.
  5. Закип’ятіть свіжу воду слабкої мінералізації, яка підходить для заварювання кави.
  6. Після того як вода закипить, почекайте 10-20 секунд; включите ваги і додайте необхідну кількість води в аеропресс (наприклад, на 15 г кави – 200 мл води). Увімкніть таймер.
  7. Перемішайте кави, потім вставте поршень. Переконайтеся, що він щільно прилягає до циліндру, але не проштовхуйте його вниз. Над кави утворюється вакуум, який не дозволить рідини завчасно протекти в чашку.
  8. Дайте кави заваритися (рекомендуємо почати з 1 хвилини); зніміть чашку і аеропресс з терезів і повільно опускайте поршень вниз, поки не протече вся рідина.
  9. Витягніть поршень на кілька сантиметрів назад, щоб рідина не протікала, поки ви будете видаляти використану каву. Зніміть кришку з фільтру і, притримуючи аеропресс над відром для сміття, натисніть на поршень, щоб виштовхнути відходи. Струсіть залишки, потім негайно промийте аеропресс.
  10. Насолоджуйтеся смаком кави.
    Далі поговоримо про перевернутий спосіб заварювання в аеропрессе.

Класичний спосіб заварювання в аеропрессе

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *