Аеропресс зернової кави

Аеропресс зернової кави.

Аеропресс натурального зернової кави. Аеропресс – незвичайна альтернатива, але нам ще не зустрічався чоловік, який би його не любив. Винайшов аеропресс в 2005 році Алан Адлер, творець літаючого кільця. Це недорога, довговічна і мобільна кавоварка, яка легко чиститься і зручна в подорожах.

Особливість аеропресса полягає в тому, що він поєднує два різні способи заварювання. Спочатку вода і кава наполягають разом, як у френч-пресі. Однак для завершення процесу використовують поршень, який проштовхує воду через мелену каву і паперовий фільтр – майже те саме відбувається в еспресо-машині і фільтр-кавоварці.
У порівнянні з іншими пристроями аеропресс дозволяє реалізувати безліч рецептів і способів заварювання. Організовується навіть щорічний конкурс на кращий з них. Вперше він пройшов в Норвегії, а потім досяг міжнародного рівня. Щороку організатори публікують три кращих способу заварювання на своєму сайті. Подивіться їх, і побачите, яке розмаїття можливостей дає цей пристрій.

Однак ми не погодимося з тими, хто вважає, ніби в аеропрессе можна приготувати еспресо або щось схоже. Так, в ньому вийде заварити невелику чашку кави, але досягти за допомогою ручного поршня такого ж високого тиску, як це відбувається в еспресо-машині, просто-напросто не вдасться. Нижче описані два основних способи використання аееропресса.

Пропорції і розмір помелу аеропрессе зернової кави

Для заварювання кави в аеропрессе вкрай важливі пропорції між розміром помелу, часом заварювання і обсягом води. Для досягнення найкращого результату необхідно зрозуміти, який же кави ви хочете в результаті отримати.
• Для невеликої чашки міцної кави пропонуємо почати з 100 г / 1 л. Для прискорення процесу заварювання використовуйте кави дрібного помелу. Можна взяти і великого, але в такому випадку приготування смачного напою займе більше часу.
• Ддля стандартної чашки кави відштовхуйтесь від співвідношення 75 г / 1 л. Ці ж пропорції ми рекомендуємо для френч-преса, так як тут діє той же інфузійний спосіб заварювання. І не забувайте враховувати час процедури і розмір помелу.
Далі поговоримо про класичний спосіб заварювання в аеропрессе.

Аеропресс зернової кави.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *