Кава з френч-пресу - Магазин гарячого шоколаду SABA

Кава з френч-пресу

Кава з френч-пресу

Кава із френч-пресу. Френч-прес – вкрай низькотехнологічний пристрій, який присутній у побуті вже більше ста років, і можна вважати, що за цей час якість кави з френч-пресу анітрохи не покращилася. Порівняно з краплинним заварюванням та іншими способами фільтрації френч-пресу анітрохи не покращало. Поговоримо детальніше про каву з френч-пресу.

У порівнянні з краплинним заварюванням та іншими способами фільтрації френч-прес забезпечує більш рівномірну екстракцію з меленої кави. У порівнянні з фільтрованою кавою, відрізняється більш щільним тілом. Також і меншою гіркотою, і терпкістю, а також неповним розкриттям букета (правильно приготовлена кава з френч-пресу)

Крупнокомірчаста сітка фільтра у френч-пресі пропускає в чашку велику кількість нерозчинних кавових частинок і масел, тому у такої кави дуже щільне тіло, але невиразно виражений букет. Якщо хочеться досягти такої ж однорідної екстракції, яку дає френч-прес, але мати більш виражений букет. Можна приготувати каву у френч-пресі, але перед подачею пропустити її через фільтр.

Крім того, якщо кава, приготована за допомогою френч-пресу, подаватиметься лише через кілька хвилин. То краще перелити її в попередньо підігрітий термос, бажано через фільтр, щоб уникнути попадання осаду в термос. Наявність осаду підвищує гіркоту при зберіганні напою.

Як приготувати відмінну каву за допомогою френч-пресу

  1. Закип’ятити води у чайнику або взяти гарячу воду з бойлера. Ця вода спочатку повинна бути на кілька градусів гарячою, ніж потрібно для заварювання кави.
  2. Зважити кавові зерна на терезах з точністю до грама. Тим, хто готує каву вдома і не має таких ваг, рекомендуємо взяти мелену каву з розрахунку одна кавова лопатка (або дві столові ложки без гірки) на 120 мл води.
  3. Прогріти прес невеликою кількістю гарячої води. Вилити цю воду, перш ніж закласти в неї мелену каву.
  4. Закласти в прес, мелену каву.
  5. Поставити френч-прес на ваги, зважити його в грамах та обнулити ваги. Важливо пам’ятати, що 30 мл води за температури 93 градусів важать 28,3 г.
  6. Наливати воду, залишивши прес на терезах. Зупинитись, коли потрібна вага буде досягнута.
  7. Якщо під рукою немає терезів, взяти воду дещо вищої температури та заздалегідь відміряти потрібний об’єм за допомогою попередньо підігрітого мирного пітчера.
  8. Встановити таймер. Правильне час наполягання залежить від ступеня помелу. Для більш тонкого помелу час наполягання має бути меншим, а для більшого – більшим.
  9. Через п’ятнадцять – двадцять секунд перешкодити каві, щоб зменшити об’єм піни на його поверхні. Помішування допомагає змочити і занурити у воду частинки меленої кави, що залишилися в піні.
  10. Закрити френч-прес кришкою і натиснути на фільтр доти, доки він не виявиться трохи нижче поверхні кави. Таким чином, весь порошок кави буде покритий водою.
  11. Коли пролунає сигнал таймера, різко опустити фільтр на дно і негайно подавати напій. За бажання можна пропустити напій через другий фільтр.

Кава з френч-пресу

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *