Час витримки у френч-пресі - Магазин гарячого шоколаду SABA

Час витримки у френч-пресі

Кава з френч-пресу

Час витримки у френч-пресі. При першому заварюванні у френч-пресі нового сорту кави ми радимо вибрати для витримки час, який використовується за умовчанням у комбінації з певним ступенем помелу. Особисто ми починаємо з витримки тривалістю 3.5 хвилини та відповідного ступеня помелу. Поговоримо детальніше про час витримки у френч-пресі.

Якщо ця формула, що використовується за замовчуванням, дає занадто яскравий або занадто кислий смак напою. То для приготування наступної порції ми намагаємося витиримати мелену каву протягом чотирьох хвилин. І робимо більший помел. З іншого боку, якщо за замовчуванням параметри дають невиразний напій, ми пробуємо витримати протягом трьох хвилин у поєднанні з більш тонким помелом. Під час цих експериментів із новою партією кави ми продовжуємо вносити зміни до процесу заварювання.

Ці установки є лише орієнтовними. Можливо, хтось вирішить готувати каву з зовсім іншою тривалістю витримки та іншим ступенем помелу.

Хімічний склад води: базові відомості

Фахівці кавової справи не приділяють належної уваги хімічному складу води. Кожен чув щось на кшталт того, що «кава на 98,75% складається з води», але мало хто усвідомлює, який вплив має хімічний склад води на 1,25%, що залишилися. Вода, пропущена через вугільний фільтр, сама по собі може бути хорошою на смак. Але може виявитися так, що цінна партія кенійської кави, придбана на аукціоні, на смак виявиться нітрохи не краще, ніж звичайна кенійська кава середньої якості, приготовлена на дуже хорошій воді.

Базові відомості

Загальновідомо, що воду для приготування кави треба пропустити через вугільний фільтр і що вона не повинна мати ніякого стороннього запаху або присмаку. Але це лише відправний момент для визначення якості води для заварювання. Щоб приготувати найкращу каву (або чай, або еспресо), слід використовувати воду з нейтральним рівнем кислотності та відповідними показниками жорсткості, лужності та загального вмісту розчинних твердих частинок.

Магазин натуральної зернової кави та гарячого шоколаду SABA. Доставка по всій Україні. Сертифікована продукція найвищої проби.

Кава з френч-пресу

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *