Вода для заварювання кави

Вода для заварювання кави

Вода для заварювання кави. Неможливо приготувати хороший кави без якісної води. На перший погляд мої рекомендації можуть здатися зайвими, але приділіть трохи уваги воді, і результати вас здивують.
Якщо вдома вода жорстка, купіть пляшку мінеральної води і заваріть кави на ній. І відразу приготуйте ще одну чашку таким же способом, але вже використовуючи воду з-під крана. Всіх, від досвідчених дегустаторів до цікавих новачків, вражає різниця в смаку.

Роль води в заварюванні кави

Вода – це основа кави, вона становить близько 90% обсягу еспресо і 98,5% обсягу фільтр-кави. Якщо вода несмачна, не варто чекати вражаючого смаку від напою, завареного на ній. А якщо відчувається присмак хлору в воді, він виявиться просто огидним. Загалом, просто фільтр-глечик для води з вугільним фільтром ліквідує неприємні присмаки, але все ж ця вода не буде ідеальною для заварювання кави.

Вода діє як розчинник, екстрагуючись смакові речовини кави під час заварювання. Тут якість води виступає на перший план: жорсткість і мінералізація серйозно впливають на процес приготування.

Жорсткість води при заварюванні кави

Жорсткість води показує, скільки в ній розчинено солей (гідрокарбонати). Кількість цих солей залежить від гірських порід на території, де цю воду викачують. При нагріванні утворюється білий вапняний наліт, який з часом накопичується. Багато з тих, хто живе в районах з жорсткою водою, стикалися з проблемою утворення накипу на чайниках, душових змішувачах і в пральних машинах.

Жорсткість значно впливає на взаємодію гарячої води і меленої кави. Жорсткість істотно змінює заварювання кави на хімічному рівні: чим жорсткіше вода, тим сильніше змінюється коефіцієнт, при якому розчинні речовини екстрагуються з меленої кави в напій. У загальних словах, невисока жорсткість води навіть бажана, однак жорсткість вище середньої і висока дають в результаті чашку, позбавлену складності, солодощі і нюансів смаку. Використовувати м’яку воду краще в кавомашині, яка передбачає нагрів води, наприклад, еспрессо- або фільтр-машині. Це важливо і з практичної точки зору. Вапняна накип веде до неправильного функціонування пристрою, а виробники відмовляють у гарантійному ремонті через використання жорсткої води.

Вода для заварювання кави

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *